Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Összejöhet a magyar finálé a női vízilabda Euroligában

Létrehozva:

Fotó: Varga Jennifer / UVSE

A Tüskecsarnokban sorra kerülő négyes döntőben először lesz érdekelt két magyar csapat: az UVSE és a Dunaújváros.

Mindkét magyar együttes csütörtökön költözött be a „buborékba”, hiszen ez a sorozat is hermetikusan zárt körülmények, tesztelések között, zárt kapuk mögött kerül sorra.

Az UVSE és a Dunaújváros a magyar bajnokság döntőjében is egymás ellen játszott, ott végül az UVSE lett a győztes. Ahhoz, hogy az a döntő a nemzetközi kupában is összejöjjön, a bajnokcsapatnak a görög Olimpiakoszt, a Dunaújvárosnak pedig az orosz Dinamo Uralocskát kell legyőznie a négy között. Egyik gárdának sem lesz könnyű dolga, hiszen mindkét rivális telis-tele van válogatott játékossal, de ugyanezt elmondhatjuk a mieinkről is, még akkor is, ha a bajnoki fináléban sajnos mindkét oldalon megsérült egy-egy kulcsember, így Parkes Rebecca, illetve Gurisatti Gréta szereplése is erősen kérdéses. Érdekesség, hogy az UVSE 2016-ban is a görög együttessel játszott az elődöntőben, és le is győzte, végül másodikként zárva a sorozatot. 

A négyes döntőbe a Dunaújvárosnak Olaszországon, az UVSE-nek Spanyolországon keresztül vezetett az útja. Merthogy előbbi csapat a negyeddöntőben az olasz SIS Romát, a magyar bajnok pedig a spanyol CN Mataro együttesét búcsúztatta.

A sorozat történetében először lesz érdekelt két magyar csapat az elődöntőben, ám korábban már mind a két csapat járt a legjobb négy között. Az UVSE ráadásul negyedik alkalommal jutott el a legrangosabb európai kupa végjátékába, eddigi legjobb eredménye az a bizonyos második hely volt a 2016-ból, emellett kétszer végeztek a negyedik helyen. A Dunaújváros 15 esztendő elteltével került a Final Fourba, ahol korábban ötször szerepelt, és egy ezüstérem mellett három bronzot és egy negyedik helyet gyűjtött.

Itt a lehetőség, hogy végre aranyunk is legyen Euroligában.

Fehér György

Legnépszerűbb cikkeink