Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Hadházy: Nem tehetnek meg mindent

Létrehozva:

Fotó: Dimény András

Hadházy Ákos szerint a Fidesznek egyértelmű szándéka, hogy kisöpörjön minden mozdíthatót és a diktatúra felé vezesse az országot.

A független országgyűlési képviselő szerint minden tudós embernek, aki most részt vesz a kormány járványügyi intézkedéseiben, el kell számolnia a lelkiismeretével később.

A 168.hu KeljfelJancsi című műsorában Hadházy Ákos elmondta, szerinte a kormány úgy gondolkodik, hogy minden napra jusson egy kisebb-nagyobb korrupciós eset, amit meg lehet említeni, így nem jut idő a teljes tényfeltárásra. „A Fudan Egyetemmel is heteket lehetne foglalkozni, de máris jött egy újabb korrupciós ügy az állami tulajdonok és funkciók kiszervezése kapcsán” – mondta.

Kifejtette, van legalább húsz ügy, amelyben még mindig zajlik az általa tett feljelentés nyomán a nyomozás. Ilyen szerinte a Farkas Flórián-ügy, ami évek óta tart, s amiben Hadházy szerint inkább csak a „nyomozgatás” folyik. 

A képviselő a 168.hu reggeli műsorában elmondta, most már objektív tényezők alapján is azt érzi, hogy „az ország megy bele a diktatúrába.” Ő maga ezen úgy tud változtatni, hogy elmondja, mi az, ami már nem fér bele. „Addig nem tudom befejezni a munkámat, amíg nem bizonyítom be, hogy ezek a fiúk nem tehetnek meg mindent” – hangsúlyozta Hadházy Ákos.

Szerinte már a pandémia elején az volt a kormány taktikája, hogy minél kevesebbet tudjanak az emberek, minél kevésbé legyenek informálva. Hadházy nem érti azokat a tudósokat, akik még mindig felvállalják, hogy Orbán tanácsadó testületében vannak, miközben a miniszterelnök nem vagy csak részben fogadja meg a tanácsaikat. A képviselő szerint ezek a tudósok a karrierjük miatt lesznek megalkuvók. Megmagyarázzák maguknak, hogy ha nem lennének ott, akkor még rosszabb lenne a helyzet. Pedig Hadházy szerint többet segítenének a távolmaradással, mint azzal, hogy a nevüket adják azokhoz a járványvédelmi intézkedésekhez, amelyek nyomán a világ legrosszabb halálozási statisztikái jönnek ki Magyarországra nézvést.

A független képviselő elmondta: a Medián zuglói kutatását ő rendelte meg és személyesen ő finanszírozta annak elkészülését. Hadházy örült az eredménynek, amely szerint ő nyerné az előválasztást, de szerinte nem elég, hogy pillanatnyilag úgy tűnik, neki nagyobb a szavazótábora, „azokat az embereket el is kell vinni addig”, hogy szavazzanak rá, ezért tovább dolgozik.

168.hu

Legnépszerűbb cikkeink