Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Júniusban véget ér a színházi szezon

Létrehozva:

Fotó: Bazánth Ivola

L. Simon László szerint hagyni kell, hogy a társulatok bemutassák a már egy éve előkészületben lévő darabjaikat, nyárra viszont át kell adni a helyet a szabadtéri színházaknak.

„Legyőztem a koronavírust, ahogy a kormány is le fogja győzni a járványt” – mondta L. Simon László fideszes országgyűlési képviselő a 168 oldalán futó KeljfelJancsi című műsorban.

A képviselő beszámolt a koronavírus-fertőzése alatti tapasztalatairól, amellyel kapcsolatban felhívta a figyelmet: sokat javított az állapotán a favipiravir elnevezésű gyógyszer használata, ám még ennek ellenére is érzékeli magán a poszt-covid tüneteket. Kiemelte: aki átesett a koronavírus-fertőzésen, feltétlenül menjen el tüdő CT-re, és egyéb kivizsgálásokra, ugyanis kevés a tapasztalat a megfertőződés hosszútávú tüneteivel. 

„Mi, magyarok hajlamosak vagyunk arra, hogy azt higgyük, mindent jobban tudunk, emiatt pedig mindent kritizálunk. Azonban a járvány alatt el kell fogadni a kormány döntéseit, és eszerint kell tenni a dolgunkat” – mondta L. Simon, aki hozzátette, tapasztalatai szerint semmilyen tömeg nem alakult ki Budapesten és a nagyobb városokban a terasznyitás hatására, „az emberek normálisan kezelték a helyzetet.”

Az enyhítések következő fokozatáról úgy fogalmazott: reméli, hogy már a héten meg lehet a négymillió beoltott, amely elhozná a kulturális intézmények nyitását, így a színházak is megnyithatnák kapuikat. A képviselő szerint június 1-jén kezd játszani a Nemzeti Színház, így nagyjából egy hónapja lesz a társulatoknak arra, hogy élőben is próbáljanak, visszaszokjanak.

Azonban véleménye szerint csupán egy fél-egy hónapos periódusra lehet számítani, amíg nyitva tartanak majd ezek a kulturális intézmények, és június közepén-végén véget fog érni a színházi szezon. „A nyár ugyanis a szabadtéri színházak időszaka” – mondta, megjegyezve: bizonyára sokan félnek majd még visszatérni a színházakba, mozikba, a kormány döntése sokak számára felszabadulást jelent. Azonban felhívta a figyelmet: a látogatóknak felelősen kell eljárniuk. 

168.hu

Legnépszerűbb cikkeink