Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Hadházy: Legyünk mások, mint a Fidesz

Létrehozva:

Fotó: Dimény András

Hadházy Ákos örömmel vállalja a vitát Tóth Csabával Zugló ügyében – derült ki a 168.hu KeljfelJancsi című műsorában.

A független országgyűlési képviselő szerint a veszélyhelyzet meghosszabbítása csak a Fidesz további teljhatalmát szolgálná.

A napokban Tóth Csaba, Zugló országgyűlési képviselője a 168.hu-n futó KeljfelJancsiban megerősítette, hogy vitázna Hadházy Ákossal, ennek pedig a jelenleg független, jövőre a Momentum színeiben induló országgyűlési képviselőjelölt nagyon is örül. 

„Az, hogy előválasztás van, az az összefogás lényege, de ezt sokan nem értik. Lehet erre úgy tekinteni, hogy veszekednek az ellenzékiek, de ez nem erről szól, ez esélyt ad arra, hogy minden körzetben találjunk egy jó jelöltet és az az egy indul a Fidesz ellen. Igyekezzünk normális körülmények között vitatkozni és legyen egy jelölt. (…) Ha érkezik hozzám Tóth Csabától felkérés, vállalom a vitát. Nagyon örülök, mert eddig másról volt szó, arról, hogy nincs közös témánk. Legyünk mások, mint a Fidesz, aki nyíltan megtagadja a vitákat, baj lenne, ha ez történne a zuglói körzetben is” – mondta Hadházy.

Az országgyűlési képviselőjelölt nem vett részt az ellenzéki előválasztások kapcsán született etikai kódex összeállításában, és egyelőre nem is olvasta, ennek ellenére úgy gondolja, nem sérthette meg az abban foglaltakat azzal, hogy szórólapokat osztott nemrég, amiben főként a Zuglóban történt korrupciós ügyekre hívta fel a figyelmet. „Nem volt szó benne Tóth Csabáról” – mondta.

Hadházy kiemelte azt is, hogy bár a közösségi oldalon nagyon sokszor ad hírt magáról és manapság sokat használják a kampányban is a Facebook-oldalt, ez szerinte mégsem tudja helyettesíteni a hagyományos sajtófelületeket. A bértollnokokról pedig annyit mondott, hogy még akkor találkozott a fogalommal, amikor a Fideszben volt. 

„Vannak olyan posztok, ahol lehet látni ezt a jelenséget. Befolyásolja a Facebook algoritmusát, de azokat nem befolyásolják, akik tudatosan keresik a híreket, a hergelésre hajlamos embereket azonban igen. (…) Még a Fideszben voltam, amikor Kubatov szólt, hogy kellenének ilyen bértollnokok” – mondta. Hozzátette, hogy Kubatov már akkor az orosz mintát akarta követni, amikor a közösségi oldalról még nem is gondolták, hogy ekkora befolyása lehet.

A veszélyhelyzet meghosszabbításáról Hadházynak az a véleménye, hogy ez csak a Fidesz további teljhatalmát szolgálná. A védelmi intézkedések bevezetése ugyanis nem feltétlenül függ ennek fenntartásától. „Nincs szükség arra, hogy a kormánynak teljhatalma legyen és betilthasson tüntetéseket, ne lehessen a kormány lépései ellen tiltakozni, nem kellett volna tavasszal és ősszel sem bevezetni, most sem kell meghosszabbítani, ez csak egy jogi dolog” – fogalmazott Hadházy Ákos a csütörtök reggeli KeljfelJancsiban.

168.hu

Legnépszerűbb cikkeink