Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Falus András: Kásler az ágykiürítési ügynél is nagyobbat hibázott

Létrehozva:

Képünk illusztráció | Fotó: MTI / Mihádák Zoltán

Az akadémikus szerint szembesíteni kell az embereket azzal, hogy fiatalok kerülnek be a covid-osztályokra.

Ahhoz, hogy a sajtó bemenjen az intenzív osztályra a lélegeztetőgép mellé, én sem járulnék hozzá, de az, hogy valójában megnézzék, mi van ott, és arról tudósítsanak, rendkívül fontos lenne – mondta Falus András akadémikus a 168.hu-n futó KeljfelJancsi című műsorban.

Falus álláspontja szerint a rendkívül gyenge hivatalos kommunikációval szemben szembesíteni kell az embereket azzal, hogy fiatalok mennek be a covid-osztályokra, és sokszor nem hagyják el az intézményt. Az, hogy a hivatalos személyek megszólalása továbbra is engedélyköteles, Falus szerint annak a következménye, hogy egyik oldal sem mesélte el értelmesen itthon az orosz és a kínai vakcina engedélyezését. Kijelentette: a kínai vakcina rendeleti úton lett engedélyeztetve itthon, majd hozzátette: mint a hátrafelé nyilazó magyarok, az OGYÉI visszafele engedélyezte a vakcina használatát.

Véleménye szerint a társadalom számára fontos lenne, hogy szakemberek mondják el, hogyan működik a kínai vakcina, igazi számokra hivatkozva, valamint azt is közölni kellene a hatóságoknak, hogy a vakcinák hány embernek lettek beadva, és azoknál milyen ellenanyag-szint alakult ki. Falus szerint amennyiben egy vakcina esetében erre nincs vizsgálat, készíteni kell, ugyanis „nem igaz, hogy nincsen rá pénz.” A nyugati vakcinákat nem tesztelték külön, mert az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) elfogadta ezeket, ami viszont keletről jön, az nem esett ilyen vizsgálaton – mondta. 

Az akadémikus szerint nem volt oltásellenes cselekedet a DK-nak a kínai vakcinával való oltás beszüntetéséről szóló petíciója, annak volt alapja, csak az időzítés volt rossz. Fiala János szerint az egészségügyi kormányzatnak megvannak az információi, azokat a pánik elkerülése végett nem adják ki, míg Falus szerint pontosan az okozhat pánikot, ha ilyen fontos információkat visszatartanak.

Kásler Miklós nem tudja, miről beszél – mondta Falus András, majd hozzátette: hibásan gondolta azt a miniszter, hogy az onkológiai vizsgálatok leállításával növelni lehet az orvosi ellátást az intenzív osztályokon. Ezután megjegyezte: ez még annál is nagyobb bűntény, mint amikor ágyakat ürítettek ki a járvány kezdetén.

168.hu

Legnépszerűbb cikkeink