Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Elúszott az Eb-álom a futsalosoknak

Létrehozva:

Fotó: Pozsonyi Roland

Egy álommal kevesebb: a magyar futsal válogatott a selejtező utolsó fordulójában vereséget szenvedett Fehéroroszországtól. 

Olyan történt a magyar játékosokkal, ami már régen nem: nézők előtt játszhattak mérkőzést, ugyanis a koronavírusjárvány ellenére Fehéroroszországban beengedik a nézőket a meccsekre.

A meccs előtt adott volt a feladat: pontot kell szerezni, és akkor kijutunk az Európa-bajnokságra. Erre egyébként volt is esélyünk, hiszen két alkalommal is sikerült egyenlíteni, ám 2-2 után a mérkőzés hajrájában a hazaiak állva hagyták a magyar válogatottat. 

„Mindent megtettünk a pályán, ami tőlünk telt, de el kell ismerni, hogy a fehéroroszok jelenleg előrébb járnak nálunk, és ezt érvényesíteni tudták a pályán. A játékosaim küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak, de sajnos ez most nem volt elég a pontszerzésre” – értékelt a mérkőzés után Turzó József szövetségi kapitány. 

Hozzá kell tenni, hogy ezt a fehérorosz válogatottat hazai pályán 2-1-re sikerült legyőzni. És bár a mostani sorsdöntő mérkőzés volt, mégsem ezen múlt a továbbjutás, hanem az Izrael elleni hazai találkozón.

Izraelt mindenki a csoport leggyengébb csapatának vélte, és a szakembereknek igazuk is volt. Az izraeli csapat a hat selejtezőmérkőzésen mindössze 9 gólt tudott rúgni – ebből hetet nekünk. Egyetlen mérkőzést nyertek meg, és ezen a meccsen épp a mi csapatunkat győzték le. Méghozzá Budapesten. Ugyanezt az izraeli válogatottat a fehéroroszok a múlt heten 14-0-ra győzték le.

Mondhatnánk, hogy ebből a hibából tanulnunk kell, csak az a baj, hogy ebben a selejtezősorozatban már nincs idő javításra. Mi legfeljebb a tévében nézhetjük, ahogy a csoportelső kazahok és a második helyen végző fehéroroszok az Európa-bajnokságon játszanak majd. Igaz, elképzelhető, hogy utóbbiakra még vár egy pótselejtező.

 

*

 

Fehéroroszország–Magyarország 5-2 (2-2)

A selejtezőcsoport végeredménye: 1. Kazahsztán 18 pont, 2. Fehéroroszország 9, 3. Magyarország 6, 4. Izrael 3.

 

Fehér György

Legnépszerűbb cikkeink