Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Tóth Csaba: Hadházy csak mandátumot próbál szerezni Zuglóban

Létrehozva:

Fotó: MTI / Kovács Attila

Nem csitul a vita a két ellenzéki jelölt közt Zuglóban, a csetepatéba pedig már az MSZP szekszárdi jelöltje is beszállt.

Hadházy Ákos csúfos vereséget szenvedett a legutóbbi választáson Szekszárdon, ezért keresett egy olyan körzetet, ahol az ellenzék már tulajdonképpen nyert – mondta Tóth Csaba, az MSZP zuglói országgyűlési képviselője a 168.hu oldalán futó KeljfelJancsi című műsorban.

Fiala János műsorvezető kérdésére, hogy az Országgyűlés vajon miért nem tért át online ülésezésre a járvány alatt, Tóth Csaba azt válaszolta: az ülésteremben könnyedén megoldható a távolságtartás, a fertőtlenítés állandó, a képviselők pedig folyamatosan maszkban vannak, és mérik a testhőmérsékletüket, így alacsony a fertőzésveszély. Hozzátette: még tavaly átköltöztek a felsőházba, ami sokkal nagyobb teret biztosít.

A zuglói fejlesztések kapcsán elmondta, mintegy egy kilométeres szakasza újul meg a rákospataknak, az első 400 méter már elkészült, amelyen egy, a szabadidő eltöltésére alkalmas terület jött létre. Tóth Csaba szerint ezzel lezárult a körülbelül egymilliárd forintos projekt első üteme.

A beszélgetés során szó esett az ellenzéken belüli, zuglói párharcról is. Tóth Csaba szerint az MSZP vezetői kiállnak mellette, támogatják a jelöltségét a 2022-es választásokra. Harangozó Tamás szintén MSZP-s képviselő szerint Hadházy Ákost csak a parlamenti mandátum érdekli, ezért akar Zuglóban indulni, majd felszólította a független országgyűlési képviselőt, hogy jöjjön vissza Szekszárdra, és mérkőzzön meg vele az ellenzéki előválasztáson.

Tóth Csaba szerint a Momentum támogatásával induló Hadházy azért jött el Szekszárdról, mert 2018-ban „csúfos vereséget szenvedett”, ezért keresett egy olyan körzetet, ahol az ellenzék már tulajdonképpen nyert – mondta az MSZP zuglói vezetője. Ahogy korábban Harangozó, úgy most Tóth is hangsúlyozta: Hadházy csak mandátumot próbál szerezni, az ott élők nem fontosak neki.

168.hu

Legnépszerűbb cikkeink