Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Nem nyertek a pályaválasztók az Európa-ligában

Létrehozva:

Fotó: MTI / AP / Alastair Grant

A negyeddöntőkhöz érkezett a kupasorozat.

A négy csütörtöki mérkőzésből hármat az idegenben játszó csapat nyert meg, de jó helyzetben van a Londonban döntetlent elérő Slavia Praha is.

A második számú európai kupasorozatban van még versenyben igazi nagyágyú is, de akár európai középcsapat is elnyerheti végül a trófeát. Például a Slavia Praha, amely korábban a Leicester Cityt és a Rangerst is búcsúztatta, és úgy tudott döntetlent játszani az Arsenal otthonában, hogy bár a 86. percben hátrányba került, a hosszabbításban, a 94. percben Holes góljával egalizálta az eredményt. 

Szintén a hajrában szerzett gólt a Roma, igaz, ez az olaszoknak győzelmet jelentett. Pedig az Ajax Klaassen góljával megszerezte a vezetést, sőt, az 53. percben akár növelhette volna az előnyt, de Tadic kihagyta a számukra megítélt büntetőt. Ez jelentette a fordulópontot, hiszen a Roma négy perccel később egyenlített, majd a 87. percben Ibanez találatával a győzelmet is megszerezte.

A spanyol Villareal képviselői nem számítottak könnyű meccsre a Dinamo Zagreb otthonában, és jóslatuk be is vált. Igaz, a 44. percben Moreno büntetője révén gólt szereztek a spanyolok, amivel idegeben is sikerült győzniük.

Ha az eredményt nézzük, akkor a legsimábban a Manchester United tudott nyerni. Pedig a korábban a PSV-t idegenben megverő, majd az egyenes kieséses szakaszban a Napolit és a Moldét búcsúztató Granada újabb meglepetésre készült, ám Ole Gunnar Solskjaer tanítványai már a 30. percben megszerezték a vezetést. Érdekesség, hogy a spanyolországi mérkőzés, csakúgy, mint Amszterdamban vagy épp Zágrábban, a hajrában dőlt el végérvényesen, hiszen az angolok a 90. percben tizenegyeshez jutottak, amit Fernandes értékesített. A portugál válogatott játékosnak ez volt a huszadik büntetője a Manchester Unitedben, ebből tizenkilenc alkalommal eredményes volt. 

 

Európa-liga, negyeddöntő, 1. mérkőzések

Ajax (holland)–AS Roma (olasz) 1–2 (1-0)
Arsenal (angol)–Slavia Praha (cseh) 1–1 (0-0)
Dinamo Zagreb (horvát)–Villarreal (spanyol) 0–1 (0-1)
Granada (spanyol)–Manchester United (angol) 0–2 (0-1)

 

Fehér György

Legnépszerűbb cikkeink