Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Megérkezett a magyar csapat a teakwondo Európa-bajnokságra

Létrehozva:

Fotó: Pozsonyi Roland

Európa legjobb teakwondósai mérik össze tudásukat a bulgáriai Európa-bajnokságon, ahol hét magyar versenyzőért szoríthatunk.

A biztonsági intézkedések szigorúak, a jó szereplésnek pedig számos összetevője van.

A járványhelyzetnek megfelelően a lehető legszigorúbb szabályozások mellett rendezik meg az idei Európa-bajnokságot. Hogy mást ne mondjunk, a magyar válogatott nem is együtt utazott a verseny helyszínére. A Salim testvérek, Omar és Sharif ért legkorábban Szófiába, őket követte Kopcsik Laura, majd Patakfalvy Luca és Józsa Levente, utoljára pedig Füredi Rebeka és Patakfalvy Csenge indult útnak.

A magyar csapat tagjait, csakúgy, mint az összes többi versenyzőt, folyamatosan tesztelik. Már a beutazáshoz is 72 óránál frissebb PCR teszt szükségeltetett, de a helyszínen is folyamatosak az ellenőrzések. A kontinens legjobbjai egy szófiai szállodában, a külvilágtól hermetikusan elzárva küzdenek az érmekért és világranglistapontokért.

Szófia egyébként az európai taekwondo központjává lépett elő, legalábbis tavasszal mindenképpen. A Ramus Szófia Open után az Európa-bajnokságot és az olimpiai selejtezőversenyt is ők rendezhetik. Hogy mire lehetnek képesek a magyar csapat tagjai, azaz min múlik a siker? Nos, Patakfalvy Miklós, a Magyar Taekwondo Szövetség elnöke szerint az aktuális formán, a sorsoláson, és persze azon is, hogy a versenyző hogy kel fel reggel…

Hozzá kell tenni, hogy a sportolókon kívül is lesz magyar résztvevője a kontinensviadalnak, hiszen a versenyigazgatóság tagjaként Patakfalvy Miklós is jelen lesz, míg Lányi Tamás bíróként működik majd közre.

 

Ők utaznak Szófiába:

Férfiak, 54 kg:  Salim Omar, 58 kg:  Salim Sharif, 68 kg:  Józsa Levente.

Nők, 49 kg: Kopcsik Laura, 53 kg: Patakfalvy Luca, 62 kg: Patakfalvy Csenge, 67 kg: Füredi Rebeka.

 

Fehér György

Legnépszerűbb cikkeink