Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

A vendégcsapatok nyertek a BL szerdai játéknapján

Létrehozva:

Forrás: EPA | Lukas Barth-Tuttas

A címvédő is alulmaradt. 

Szerdára is maradt két mérkőzés a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőiből, ezúttal azonban az idegenben szereplő csapatok szereztek előnyt a visszavágóra. Sőt, a Chelsea fél lábbal már a legjobb négy között érezheti magát. 

A Porto az elmúlt forduló egyik meglepetését szolgáltatta, amikor kiejtette a további küzdelmekből a Juventust. Persze, a Chelsea játékosai is kitettek magukért, hiszen Thomas Tuchel tanítványai az előző körben simán búcsúztatták az Atlético Madridot.

Ilyen előjelek mellett feszültek egymásnak a csapatok Sevillában – a járványhelyzet miatt mindkét mérkőzést itt rendezik – és ezúttal az angol védelem megoldhatatlan feladat elé állította a portugálokat. Igaz, a „hazaiak” támadtak többet, valamire való helyzetet nem tudtak kialakítani, a londoniaknak pedig elég volt egyetlen kapura lövés ahhoz, hogy megszerezzék a vezetést. A második félidőben a csapatok szinte lekopírozták az elsőt: a Porto támadott, a Chelsea gólt lőtt, és végül megnyugtató előnyt szerzett a visszavágóra.

A nap rangadóján a Paris Saint-Germain a Barcelona ellen már bevált recepthez folyamodott: három gól szerezve idegenben nyert. Ezúttal a Bayern München ellen, hiszen a sorsolásnak köszönhetően a tavalyi finálé már a negyeddöntőben megismétlődik: a francia és a német sztárcsapat újra összeméri erejét a Bajnokok Ligájában. Persze, azóta sok minden változott a két klubnál, a párizsiak például edzőt váltottak. 

Tegnap úgy sikerült győzniük, hogy mindössze hat kapura lövésük volt, míg a németek harmincegy alkalommal próbálkoztak. Mindez azonban csak arra volt elég, hogy a második félidőben egyenlíteni tudjanak úgy, hogy a szünetben már kétgólos hátrányban voltak. Ám hiába az egyenlítés, hiába a mezőnyfölény, a 68. percben érkezett Mbappé, és a védők szorításában kilőtte a rövid sarkot. Ezzel megszakadt a bajorok remek sorozata, hiszen zsinórban 19 meccsen voltak veretlenek a BL-ben, a PSG pedig elkönyvelhette második Bayern elleni győzelmét – legutóbb 1994-ben sikerült legyőzniük mostani ellenfelüket.

 

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzések:

Bayern München (német)–Paris SG (francia) 2–3 (1-2)

FC Porto (portugál)– Chelsea (angol) 0–2 (0-1)

 

Fehér György

Legnépszerűbb cikkeink