Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Még semmi sem dőlt el a Bajnokok Ligája keddi meccsein

Létrehozva:

Fotó: MTI/EPA/EFE | Juanjo Martin

Mindkét hazai pályán játszó csapat, a Machester City és a Real Madrid is előnybe került a visszavágók előtt.

Real Madrid–Liverpool Bajnokok Ligája döntő. Tudják, amikor Szalah gyorsan megsérült, Karius kapus serdülő-hármas gólokat kapott, Gareth Bale pedig csodagólt ollózott. És amely 3-1-es madridi győzelemmel ért véget.

Nos, a tegnapi mérkőzés előtt a felek egyetértettek, hogy bár a 2018-as döntő óta nem találkoztak egymással, a múlt nem számít.

Valóban nem, hiszen ez a meccs inkább Vinícius Juniorról szólt. A még mindig csak 20 éves játékos először szerzett két gól a Real Madrid színeiben – sőt, az utolsó 30 meccsén csupán egyszer volt eredményes –, és ezzel el is döntötte a meccset. Előbb a 27., majd a 65. percben talált be a kapuba. Két találata között madridi oldalról Asensio, angol részről Salah szerzett gólt. És bár a Liverpool vereséget szenvedett, idegenben lőtt gólja miatt még simán továbbjuthat.

Mint ahogy továbbjuthat a Manchester City vagy a Borussia Dortmund is. A két csapat első meccsén az angolok szerezték meg a vezetést, a németek pedig a hajrába egyenlítettek. A döntetlenhez azonban nem volt elég nekik a 84. percben szerzett gól, hiszen a 90. percben jött Foden, és megszerezte a hazaiaknak a győztes találatot. Persze, korábban is történt egy és más. Hategan játékvezető ugyanis még az első félidőben előbb büntetőt ítélt a City javára, majd az esetről készült felvételt visszanézve visszavonta azt. A 37. percben aztán a dortmundi Bellingham gólját érvénytelenítette kapustámadásra hivatkozva.

A Manchester City először győzte le a Borussia Dortmundot nemzetközi kupamérkőzésen, kérdés, hogy az egygólos előny elég lesz-e a visszavágóra.

 

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Real Madrid (spanyol)–Liverpool (angol) 3–1 (2–0)

Manchester City (angol)–Borussia Dortmund (német) 2–1 (1–0)

 

Fehér György

Legnépszerűbb cikkeink