Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Szombaton léphet egyet a Bajnokok Ligája címvédése felé az Győri Audi ETO női kézilabdacsapata

Létrehozva:

Fotó: MTI / Krizsán Csaba

Az ellenfél a negyeddöntőben az a Buducsnoszt Podgorica lesz, amely az előző fordulóban a Ferencvárost búcsúztatta.

A tét a Budapesten sorra kerülő négyes döntő. A koronavírus járvány miatt az a furcsa helyzet állt elő, hogy a győri csapat úgy kezdte címvédőként az idei Bajnokok Ligája-sorozatot, hogy 2020-ban nem nyerte azt meg. Persze, mivel elmaradt a sorozat döntője, így igazából senki nem győzött, a zöld-fehérek így 2019-es sikerük miatt maradtak címvédők. Pontosabban háromszoros címvédők, hiszen egymás után három alkalommal is ők diadalmaskodtak.

Persze, a Buducnost Podgorica játékosait ez korántsem érdekli. A montenegróiak az előző körben bizonyították, hogy hazai pályán képesek akkora előnyt szerezni, hogy meg tudjanak belőle őrizni a visszavágón is. Nagy kár, hogy ennek a Ferencváros itta meg a levét. Ráadásul most is hazai pályán kezdhetik a párharcot a podgoricaiak.

Az győri lányok azonban idén is meg akarják nyerni a Bajnokok Ligáját, márpedig ehhez minden ellenfelet le kell győzni. Ráadásul a Buducnost nem ismeretlen ellenfél, viszont legutóbb 2016 februárjában tudott nyerni a Győr ellen, az azóta lejátszott kilenc Bajnokok Ligája mérkőzésen rendre a magyarok győztek. Alig több mint egy évvel ezelőtt például idegenben öt, hazai pályán hat góllal volt jobb az ETO. 

Danyi Gábor együttese kedden a Haladás elleni 40-20-as győzelemmel hangolt a hétvégi összecsapásra. A vezetőedző elmondta, hogy már a szombathelyiek elleni mérkőzést megelőzően eltervezte, milyen formációban mit fog gyakorolni a csapat, amit majd a Bajnokok Ligája negyeddöntőben is hasznosíthat. 

„Az eltervezetteket az első félidőben nagyrészt sikerült is teljesítenünk. A második játékrész azonban nagyon nem volt jó, mert nem koncentráltunk eléggé, és olyan hibákat vétettünk, amit nem lett volna szabad, pláne azért nem, mert tudtuk milyen mérkőzésre készülünk a hétvégén. Szombatig tanulnunk kell a hibáinkból” – vélekedett Danyi. 

Az első negyeddöntőt szombarton 18 órakor játsszák Podgoricában, a visszavágót egy héttel később, szintén 18 órakor rendezik az győri Audi Arénában. A párharc győztese bejut a május 29-én és 30-án Budapesten sorra kerülő Final Fourba.

Fehér György

Legnépszerűbb cikkeink