Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Hamilton nyert Bahreinben

Létrehozva:

Fotó: MTI / EPA / Valdrin Xhemaj

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton mindenkiben tudatosította, hogy idén is győzni akar. 

Várható volt, hogy nem lesz könnyű dolga angolnak, hiszen Max Verstappen a szabadedzések után az időmérőn is a leggyorsabbnak bizonyult, így ő indulhatott az első helyről az 57 körös Bahreini Nagydíjon.

Maga a verseny nehezen indult, hiszen előbb Pérez nem tudta elindítani az autóját, majd a következő startnál  a 19. helyről induló Nyikita Mazepin falnak ütközött, így jöhetett a biztonsági autó. 

A futam aztán, ahogy várható volt, Verstappen és Hamilton csatáját hozta, hol a holland, hol a brit állt az élen. Végül a viadalt Hamilton nyerte, így már az első futamon megdöntött egy olyan rekordot, amit a szintén hétszeres világbajnok Michael Schumacher tartott. A brit ugyanis átlépte az 5111-es határt az élen töltött körök számában, amivel átvette a vezetést a német legendától az örökranglistán. Ráadásul vasárnap óta Hamilton is elmondhatja magáról, hogy tizenöt egymást követő évben felállhatott legalább egyszer a dobogó felső fokára, ami szintén csak Schumachernek sikerült eddig.

A világbajnokság három hét múlva folytatódik Imolában.

 

Forma 1-es autós gyorsasági világbajnokság, Bahreini Nagydíj, Bahrain International Circuit, 56 kör: 1. Lewis Hamilton (brit, Mercedes), 2. Max Verstappen (holland, Red Bull), 3. Valtteri Bottas (finn, Mercedes).

A világbajnokság állása: 1. Hamilton 25 pont, 2. Verstappen 18, 3. Bottas 16. Konstruktőrök: 1. Mercedes 41, 2. Red Bull-Honda 28, 3. McLaren-Mercedes 18.

 

Fehér György

Legnépszerűbb cikkeink