Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

U21-es Eb: jöhetnek a románok

Létrehozva:

Fotó: MTI / Illyés Tibor

A németek elleni vereség után nem sok pihenője maradt a magyar U21-es válogatottnak, amely szombaton Románia ellen lép pályára.

A magyar U21-es válogatott nem került könnyű csoportba az Európa-bajnokságon, hiszen Németország és Hollandia is ott van a legesélyesebbek között. Épp ezért sokan azt mondták a torna előtt, hogy a csoport negyedik csapata, Románia ellen lehet esélyünk pontokat szerezni. Igen ám, de Románia a két évvel ezelőtti korosztályos kontinensviadalon bejutott az elődöntőbe, most pedig az első fordulóban döntetlent játszott Hollandiával. Így ők egy sikerélménnyel felvértezve érkeznek, míg a magyar csapat az első fordulóban simán kikapott Németországtól. 

„Már a németek elleni mérkőzés utolsó 25-30 percében is a románok ellen készültünk, hiszen a cserék azt a célt szolgálták, hogy a meghatározó játékosok tudjanak egy kicsit pihenni. Valóban, a románok döntetlent értek el a hollandokkal szemben, ám azért arra készülünk, hogy ellenük több lehetőségünk lesz a támadásokra” – mondta Gera Zoltán szövetségi edző, hozzátéve, hogy a román–holland mérkőzést folyamatosan elemzik, és igyekeznek mindenre felkészülni. 

Elemezni pedig van mit, hiszen a románok szinte semmiben sem játszottak alárendelt szerepet a hollandok ellen. Igaz, nem ők birtokolták többet a labdát, de a kapuralövéseket, a kaput eltaláló lövéseket vagy épp a szabadrúgásokat tekintve következő ellenfeleink teljesítettek jobban. 

Meglepetés, hogy Adrian Mutu román szövetségi edző kihagyta a román keretből a korosztály négy legértékesebbnek tartott játékosát, így a Rangersben szereplő Ianis Hagi, a Parma két játékosa, Denis Man és Valentin Mihaila nem utazott el Magyarországra, igaz, őket talán kárpótolja, hogy mindhárman a felnőtt válogatott világbajnok selejtezőiben szerepelnek, míg Florinel Coman gyenge formája miatt még a tartalékok közé sem került be. 

Fehér György

Legnépszerűbb cikkeink