Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Navracsics: Szájer József a barátom marad

Létrehozva:

Fotó: MTI / EPA / Stephanie Lecocq

Navracsics Tibor nem nézte meg a Szájer-botrány kapcsán a minap adásba került tévéműsort – egyszerűen nem érdekli az ilyesmi.

Azt viszont furcsának tartja, hogy a brüsszeli rendőrök tévéstábokkal járnak járőrözni. A volt uniós biztos nem érzi úgy, hogy megbukott volna Brüsszel a vakcinalogisztika terén.

„Szájer Józsefet 30 éve ismerem, ez ad annyi alapot, hogy ne változzon meg a kapcsolatunk a történtek után sem. Azt mindenesetre – Schiffer Andráshoz hasonlóan – én is furcsának találom, hogy forgatócsoportokkal járnak járőrözni a brüsszeli rendőrök” – mondta Navracsics Tibor a 168.hu-n futó Keljfeljancsi című műsorban péntek reggel.

A járványhelyzet lélektani hatásairól szólva a fideszes politikus elmondta: a pandémia előtt elképzelhetetlenek tűnt volna, hogy az utcán velünk szembe jövő embertársainkra potenciális fertőzőgócként, két lábon járó halálos fenyegetésként tekintsünk. Navracsics Tibor kifejezetten taszító médiahacknek tartja, hogy egyesek azt terjesztették: Orbán Viktor miniszterelnök igazából nem is a kínai oltást kapta meg, csak átcímkézték a fiolát, hogy így tévesszék meg a közvéleményt. „Tavaly, még a járvány kezdetén azt nyilatkoztam az egyik hetilapnak, hogy nem félek a járványtól, próbálom erősíteni az immunrendszerem, hogy ha elkapom, könnyen át tudjam vészelni. Erre rengeteg ember azzal hívott fel, hogy megőrültem-e? Az újság ugyanis úgy hozta le a nyilatkozatom, hogy meg akarom kapni a betegségem…”

Navracsics Tibor nem érzi úgy, hogy Brüsszel megbukott volna a vakcinalogisztika terén –  hiszen az Európai Bizottságnak nincs is eszköztára arra, hogy megszabja a tagállamoknak, mivel és hogyan oltsanak. „Az EB abban teljesítsen jól, amihez ereje, hatásköre van. Például hogy hogyan lehetne a gazdasági válságból talpra állítani az egyes tagállamokat” – fejtette ki a politikus a pénteki Keljfeljancsiban.

PH

Legnépszerűbb cikkeink