Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Indul a száguldó cirkusz

Létrehozva:

Mick Schumacher. Fotó: Shutterstock.

Hétvégén megkezdődik a Forma-1 idei szezonja.

Az első futam idén rendhagyó módon nem az ausztráliai Melbourneben, hanem Bahreinben lesz, a Bahrain International Circuit nevezetű versenypályán, villanyfények mellett.

Érdekesség, hogy az arab állam hét év után látja ismét vendégül a a gyorsasági autós királykategória mezőnyét, 2010 után rendezhet ismét szezonnyitót.  Az új idény a tervek szerint rekordmennyiségű, 23 nagydíjból fog állni. Idén Lewis Hamilton megszerezheti pályafutása nyolcadik világbajnoki címét, ezzel pedig egyedüli világcsúcstartó lehet. És persze még számos más rekordot is megdönthet, ami jelenleg Michael Schumacher nevéhez fűződik.

Érdekesség, hogy bemutatkozik a legjobbak között Schumacher fia, Mick is. Eleinte arról szóltak a hírek, hogy az Alfa Romeóhoz kerül, de végül a Haas versenyzője lett, és ebben talán közre játszott a Ferrari is. Legyen bárhogy is, abban sokan egyetértenek, hogy Hamilton az esélyese az idei világbajnokságnak, és persze az első nagydíjnak is. Azért persze kihívókban sincs hiány, a 20 éve versenyző Fernando Alonso például harmadik világbajnoki címmel ünnepelné jubileumát.

Ami a magyar futamot illeti: a megszokott időpontban, azaz július 30-a és augusztus 1-e között rendezik a Hungaroringen, a tervek szerint nézők előtt. Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója korábban elmondta, reménykedik, hogy a a tavalyelőtti futamhoz hasonló telt házzal rendezhetik meg a Magyar Nagydíjat, de van vészforgatókönyv arra az esetre is, ha erre nem lesz lehetőség.

Fehér György

Legnépszerűbb cikkeink