Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Ingyen építési terveket kínál a Lechner Tudásközpont

Létrehozva:

Képünk illusztráció | Fotó: Pesti Hírlap archív

Jelenleg negyven terv közül lehet választani.

Költhet kevesebbet is háza építésére vagy felújítására, aki él a Lechner Tudásközpont által kínált lehetőséggel, és használja azokat az online katalógusban közzétett terveket, amelyeket egy felhasználói szerződést követően ingyen bocsátanak az építkezők rendelkezésére. Jelenleg negyven terv közül lehet választani, de a közeljövőben mintegy száz dokumentáció lesz elérhető.

Ingyenesen letölthető tervrajzokkal segítik az építkező családokat, jelenleg negyven mintaterv közül lehet választani – közölte Facebook-oldalán a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Novák Katalin a videóban azt mondta, hogy egyre több család építkezik vagy vásárol ingatlant, amelyet utána át szeretne alakítani. Az ehhez szükséges tervezéshez szakértelem kell, a terveket pedig drága elkészíttetni, ezért a Lechner Tudásközpont szakemberei ingyenesen letölthető mintaterveket készítettek a tervezési folyamat megkönnyítésére, amelyek közül a www.mintatervkatalogus.hu honlapon lehet választani, ahol jelenleg negyven terv áll rendelkezésre, de a jövőben mintegy száz lesz elérhető.

Kolossa József, a Lechner Tudásközpont ügyvezetője elmondta: a katalógus célja a Magyar falu programhoz kapcsolódóan a lakossági építkezések támogatása és a magyar vidék épített környezetének minőségjavítása. A honlapról letölthető tervek építészeti minősége kiváló, műszakilag ellenőrzöttek és gazdaságosan megvalósíthatók. A tervek új épületek építéséhez és kockaházak átalakításához nyújtanak segítséget – mondta.

Aki ezt a segítséget igénybe venné, annak a megfelelő terv kiválasztása után ki kell töltenie a honlapon elérhető felhasználási szerződést, és el kell juttatnia a Lechner Tudásközpontnak. A terv részletes műszaki dokumentációjának letöltésére a szerződés megkötése után van lehetőség.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink