Connect with us

Kiemelt hírek

Navracsics: Bízom benne, van még visszaút!

Létrehozva:

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

A pénteki Keljfeljancsiban Fiala János egyik beszélgetőpartnere Navracsics Tibor volt a 168.hu-n.

A volt EU-biztos elmondta, őszintén bízik abban, van még visszaút a Fidesz számára az Európai Néppárt frakciójába.

A beszélgetés elején szóba került az az interjú, amely kedden jelent meg vele a Telexen, Nem tudom, belépnék-e ma a Fideszbe címmel. Navracsics Tibor elmondta, bár nem tudta, hogy ez lesz az interjú címe, viszont már megszokta, hogy sokszor kellemetlenséget okoznak neki az újságírók. „Nem tudom ezt a címet teljes egészében vállalni, de a címadás sajátossága már csak ilyen. Bízom benne, nemcsak a címet, hanem a teljes cikket is elolvassák” – reagált.

A műsorvezető hozzátette, mostanában az újságírók előszeretettel helyezik el Navracsics Tibort az „emberarcú fideszes politikus” skatulyába, Stumpf Istvánnal és Fürjes Balázzsal együtt. „Sajnos senki se veszi a fáradságot, hogy kinézze belőlem, autonóm személyiség vagyok, saját gondolatokkal és érzelmekkel” – mondta erről Navracsics.

Arra a kérdésre, változtat-e fideszes identitásán az, hogy pártja kilépett az Európai Néppárt frakciójából, a politikus igennel felelt. „Számomra ez egy jelentős folyamat, mert nagyon befolyásolja a politikai énképemet az, ami éppen zajlik európai szinten a Fidesz körül. Annak idején teljes mellszélességgel üdvözöltem, amikor belépett az Európai Néppártba a Fidesz. De még mindig úgy fogalmazok, hogy csak fél lábbal van kinn a Fidesz a Néppártból, ugyanis egyelőre csak a frakcióból lépünk ki” – mondta az egykori külügyminiszter.

„Bár jelenleg a pálya széléről nézem az eseményeket, nagyon bízom benne, hogy a 2024-es Európai Parlamenti választásokig a Néppárt tagja marad a Fidesz. Ugyanakkor magam is érzem az elhidegülést a Néppárt és a Fidesz között. Szerintem becsületes volna az érintetteknek férfimódjára megbeszélniük a kialakult helyzetet. Mindenesetre jelenleg egyáltalán nem vagyok feljogosítva arra, hogy a partvonalról bekiabáljak. S attól tartok, nem is kíváncsiak a véleményemre” – fejtette ki Navracsics Tibor.

A műsorvezető arra is rákérdezett, hogy van-e bármilyen jelentősége annak, hogy a KDNP-s képviselő, Hölvényi György ottmaradt az Európai Néppárt frakciójában. „Nagyon boldog vagyok, hogy a KDNP ott tartózkodik az Európai Néppártban. Egyfajta reménysugárnak tartom Hölvényi György jelenlétét, ő a kapcsolat most a két párt között, s talán Hölvényi György biztosíthatja a visszautat, hogy a Fidesz visszatérjen majd a néppárti frakcióba” – mondta Navracsics Tibor.

PH

Legnépszerűbb cikkeink