Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Fürjes felújítaná a Városmajort, és képviselőjelölt lehet

Létrehozva:

Fotó: MTI / Mónus Márton

Lehet, hogy Pokorni Zoltáné volt az ötlet a felújításra, lehet, hogy az MKKP-s Kovács Gergőé; Fürjes Balázs szerint a lényeg az, hogy megvalósuljon.

Hat pontos tervet mutatott be Fürjes Balázs államtitkár arról, hogyan lehetne felújítani a Városmajort. Facebook-posztjában ezeket szorgalmazta:

  1. A Városmajor 1785 óta közkert. Sokan nem tudják, hogy eredeti területe kétszer akkora volt, mint a mai parkterület. Adjuk vissza a levágott zöldfelületek jelentős részét a Majornak!
  2. Tervezzünk közösen! Vonjuk be a Városmajori Parkbarátok Egyesülete mellett az összes itt élő budai polgárt is, hiszen ez a park leginkább az övék!
  3. Költöztessük ki alkalmasabb helyre az élsportot szolgáló MTK pályákat, és zöldítsük vissza ezen területek egy részét!
  4. Csökkentsük a Maros utca autósforgalmát, a park zajterhelését, szüntessük meg a Maros-Csaba „halálkereszteződést”, legyenek új parkbútorok, játszó- és sporteszközök, új vízfelület, több zöld, hozzuk rendbe a csatornázást!
  5. Költözzön el jobb helyre a Városmajori Szabadtéri Színpad, amely ma 5000 (!!!) négyzetméter parkfelületet foglal el! Cseréljük zöldre és vízre! (Sosem értettem, hogy Budapest két szabadtéri színháza miért egy kőhajításnyira van egymástól.)
  6. +1. Elkerített, jó méretű, minőségi kutyás élményparkkal teremtsünk békét az állattartók, a szabadidős sportolók és a kisgyerekesek között!

Azt is hozzátette, hogy az MKKP-s Kovács Gergő végre egyetért vele, ugyanis ő is hasonló ötleteket fogalmazott meg, mint amiket Fürjes Pokorni Zoltánnak és Karácsony Gergelynek írt levelében.

Lehetséges képviselőjelöltségéről pedig azt írta: „Valóban kaptam egy megtisztelő felkérést Pokorni Zoltántól, amit komolyan is veszek. Akkor van értelme belevágni, ha hasznára lehetek a budaiaknak. Először sorra vesszük a budai kihívásokat és megnézzük, tudunk-e jó megoldást javasolni. Ezután kell felelős és végleges döntést hoznom a jelöltségről. Magam is budai polgár vagyok, igent mondok, ha úgy látom, tudok tenni Budáért, a budaiakért.”

PH

Legnépszerűbb cikkeink