Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Jól indult a magyaroknak a karateszezon

Létrehozva:

Nagy Botond | Fotó: Magyar Karate Szövetség

A Pro Session Austria elnevezésű viadalon nyolc felnőtt és korosztályos válogatott versenyzőnk mutatta meg tudását.

A korlátozások és a verseny szigorú biztonsági intézkedései miatt a szokásosnál kevesebben indultak minden kategóriában, de a tíz nemzet sportolóiból álló mezőnyt kizárólag a résztvevő országok legkitűnőbb, jellemzően a tokiói olimpiai részvételre pályázó karatékái alkották.

Az UTE versenyzője, Nagy Botond Guiness-rekorder, hiszen 0,476 másodperccel övé a leggyorsabb köríves rúgás. Most a tíz főt számláló formagyakorlat-mezőnyben végzett az első helyen.

„Az első körben még éreztem a vírushelyzet miatti éves kihagyást, a versenyrutin hiányát, így ott csak másodikként fordultam a következő körre. Azután az elődöntő már sokkal jobban ment, és a döntő sikerült a legjobban” – nyilatkozta a versenyt követően Nagy.

Tadissi Martial neve sem ismeretlen a karate világában. Az olimpiára készülő újpesti sportoló – akinek édesapja kongói származású – korábban nyert junior, U21-es és egyetemi Európa-bajnokságot, felnőtt kontinensviadalon bronzéremig jutott, de nyert már egyetemi vb-t is. Most küzdelemben szerzett aranyérmet.

„Hat meccset küzdöttem végig, amire nagy szükségem volt az egyéves kényszerkihagyás után. A legfontosabb, hogy meccsről meccsre egyre jobban éreztem magam a küzdőtéren” – értékelte szereplését a győztes.

A nehézsúlyú férfiak között Molnár Dániel is remekül szerepelt. Öt nyert küzdelem után csak az aktuális világbajnok és világranglista-vezető német Jonathan Hornéval mérkőzött döntetlenre. A szabályrendszer számításai miatt ez végül az ezüstéremre lett elegendő Molnárnak, aki így értékelte a veretlenül zárt a tornát: „Jól éreztem magam a tatamin, voltak jó megoldásaim. Ettől függetlenül látok hiányosságokat a teljesítményemben, amiken szeretnék javítani a következő megmérettetésig”.

A tervek szerint – hosszú szünet után – március közepén rendeznek ismét karate-világversenyt. Az isztambuli viadal a sportág legrangosabb sorozata, a Karate1 Premier League széria állomása lesz, ahová a magyar válogatott tagjai is elutaznak.

Fehér György

Legnépszerűbb cikkeink