Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Két nő nagyinak öltözött, hogy hamarabb megkapja az oltást

Létrehozva:

Testkamerás felvétel: Orange Megyei Seriff Hivatal

Rejtély, az első adagot hogyan szerezték meg, lévén, hogy az egyikük mindössze 34, másikuk 44 éves.

Rajtakaptak két nőt Floridában, akik úgy próbálták megszerezni a második koronavírus-dózisukat, hogy nagymamának öltöztek. Az ügyeskedő fiatalasszonyok főkötőben, kesztyűben és szemüvegben keresték fel az oltási pontot, hogy így próbáljanak hozzájutni a második adag oltóanyaghoz – mondta Dr. Raul Pino az Orange megyei egészségügyi intézet igazgatója egy sajtótájékoztatón. A különös eset még a múlt héten történt.

A CNN hírportálja szerint Dr. Pino azt is elmondta, hogy mindkét nő érvényes oltási igazolással rendelkezett az első adag beadásáról, ám a második oltás beadását az egészségügyi személyzet megtagadta a személyi igazolványukkal kapcsolatos probléma miatt.

Azt nem tudni, hogy az első dózist hogyan sikerült beadatniuk, és hogy akkor is beöltöztek-e, de valószínűleg igen. A probléma ugyanis a személyi igazolványokkal éppen az volt, hogy bár a nevük stimmelt, a korábban a regisztrációnál megadott születési idejük már nem. A seriff hivatalának közlése szerint az álnagyik 34 és 44 évesek.

Az intézet fokozott biztonsági intézkedéseket vezetett be a helyszínen, közölte az igazgató, hozzátéve, hogy a serifftől azt kérte, részesítse figyelmeztetésben a két ügyeskedőt a hamisan megadott születési adatok miatt, amit a regisztrációhoz használtak. Az igazgató arról is beszélt, hogy nagyon óvatosnak kell lenniük, és vigyázniuk kell a rendelkezésre álló oltóanyagokra.

Floridában jelenleg a 65 év feletti alanyok oltása zajlik. Emellett elsősorban a bentlakásos intézetek lakóit, a betegekkel közvetlen kapcsolatban állókat, illetve az egészségügyi dolgozókat részesítik előnyben az oltások beadásakor. Az állam egyike volt azoknak, ahol a vakcinadózisok kiszállítása késedelmet szenvedett a megrázó erejű téli viharok miatt, viszont február 20-án csaknem 5000 új esetet regisztráltak, bár aznap mindössze egy ember halt meg a betegség következtében. A szombaton az elvégzett teszteknek 6,32 százaléka bizonyult pozitívnak.

Legnépszerűbb cikkeink