Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

A Puskásban győzött a Tottenham, bajban a Napoli

Létrehozva:

Salzburg-Villarreal 0-2 | Fotó: MTI / EPA / Lukas Barts

A nyolcaddöntőbe jutásért léptek pályára csütörtökön a második számú európai labdarúgókupa még versenyben maradt résztvevői.

Ezúttal is „hozott” sztárokat Budapestre a koronavírus, volt néhány meglepetés, a forduló slágere pedig – semleges pályán – elég unalmasra sikeredett.

Ismét nagycsapat látogatott Budapestre a világjárvány jegyében: ezúttal a Tottenham tette tiszteletét a Puskás Arénában. A vendéglátó az osztrák járványügyi szabályozások miatt a mérkőzést a magyar fővárosba hozó Wolfsberger AC volt, az eredmény pedig 4-1 lett az angol csapat javára, így a visszavágó ebben a párosításban alighanem csak formalitás.

Ezen a játéknapon három másik mérkőzést is semleges pályán kellett lejátszani, és ez – a budapesti találkozóhoz hasonlóan – nem kedvezett a pályaválasztóknak. A Real Sociedad kiütéses vereséget szenvedett a Manchester United ellen, a Molde és a Benfica pedig csupán döntetlent tudott kiharcolni a Hoffenheim, illetve az Arsenal „vendéglátójaként”. A Benfica–Arsenal egyébként az egyik legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzése volt a fordulónak, az 1-1-es végeredmény az angolok továbbjutását ígéri.

A forduló hozott még két komolyabb meglepetést: a spanyol bajnokság 8. helyén tanyázó Granada kétgólos előnyt szerzett a visszavágóra a Napoli ellen, a svájci Young Boys pedig 4-3-ra győzött a Bayer Leverkusen ellen. A svájciak előnye azért semmiképpen nem megnyugtató a visszavágóra a hazai pályán kapott három góllal, és a Granadának sem lesz könnyű dolga Nápolyban…

A visszavágókat egy kivétellel jövő csütörtökön rendezik, a Tottenham–Wolfsberger mérkőzés a szerdai programban szerepel.

 

Európa-liga, a legjobb 32 között, 1. mérkőzések:

Wolfsberg (osztrák)–Tottenham Hotspur (angol) 1–4

Real Sociedad (spanyol)–Manchester United (angol) 0–4

Molde (norvég)–Hoffenheim (német) 3–3

Benfica (portugál)–Arsenal (angol) 1–1

Granada (spanyol)–Napoli (olasz) 2–0

Young Boys (svájci)–Bayer Leverkusen (német) 4–3

Lille (francia)–Ajax (holland) 1–2

Maccabi Tel-Aviv (izraeli)–Sahtar Doneck (ukrán) 0–2

Salzburg (osztrák)–Villarreal (spanyol) 0–2

Antwerp (belga)–Rangers (skót) 3–4

Dinamo Kijev (ukrán)–FC Bruges (belga) 1–1

Olympiakosz Pireusz (görög)–PSV (holland) 4–2

FK Krasznodar (orosz)–Dinamo Zagreb (horvát) 2–3

Braga (portugál)–Roma (olasz) 0–2

Slavia Praha (cseh)–Leicester City (angol) 0–0

Crvena zvezda (szerb)–Milan (olasz) 2–2

Legnépszerűbb cikkeink