Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Remekül szerepeltek a bunyósok a Bocskai-emlékversenyen

Létrehozva:

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

A magyar ökölvívók egy arany-, két ezüst- és hat bronzéremmel zártak.

A hagyományos évindító nemzetközi versenyen a férfiak nyolc, míg a hölgyek öt súlycsoportban mérhették össze erejüket. Összesen 55 női és 120 férfi versenyző mérlegelt a sorsolás előtt, így a koronavírusjárvány ellenére 175 ökölvívó három kontinens 22 országát képviselve vett részt a versenyen. Kijelenthetjük, hogy a 65. alkalommal megrendezett Bocskai emlékverseny méltó volt az elmúlt évek hagyományaihoz, Ráadásul Bertók Róbert szövetségi kapitány elégedett volt sportolóinkkal. A mind a 162 összecsapást a helyszínen végignéző szakember kiemelte, hogy a kilenc megszerzett érem felülmúlja a tavalyi eredményünket. 

„Remek érzés, hogy visszatérhettünk a nemzetközi mezőnybe, idén rengeteg feladatunk lesz, amelyeknek meg kell felelnünk. Sokakkal nagyon elégedett voltam, többeket ki lehetne emelni, míg sajnos voltak, akik most nem hozták azt a teljesítményt és eredményt, amit az edzőtáborok tapasztalatai alapján vártam. Láttam hibákat természetesen, de mindenkinél tudom, hogyan javítsuk ki ezeket a problémákat a jövőben. Sok összetartásra, edzőtáborra, és versenyre van még szükség ehhez. Lépésenként tudunk haladni, egy következetes munkát kezdtünk el fél évvel ezelőtt, amelyet igyekszünk folytatni a koronavírusjárvány ellenére is” – mondta a szövetség weblapjának adott interjúban a szövetségi kapitány. 

Aranyérmünket a 63 kilogrammos súlycsoportban induló nyíregyházi Kovács Richárd szerezte. A kapitány elmondta, hogy Nagy Lajos tanítványa végig remekül bokszolt, a legjobb taktikát választotta, és bizonyította: érett ökölvívóvá vált. 

A Bocskai emlékverseny döntőit a helyszínen nézte végig Umar Kremljov, a Nemzetközi Amatőr Ökölvívó-szövetség elnöke, Dr. Bajkai István, a hazai szakszövetségi elnök társaságában. Az orosz sportvezető villámlátogatása során kiderült, hogy az ökölvívó-világszövetség következő kongresszusának Magyarország lesz a házigazdája, de a szövetség nemzetközi akadémiája is nálunk épülhet fel, sőt, nagy az esély arra, hogy 1997 után újra világbajnokságot rendezhetünk.

 

A Bocskai emlékverseny magyar érmesei:

Férfiak: 52 kg: 3. Virbán Martin és Csóka Nándor, 57 kg: 2. Gálos Roland, 63 kg: 1. Kovács Richárd, 3. Fodor Milán.

Nők: 57 kg: 2. Szűcs Szabina, 60 kg: 3. Pribojszki Kata, 69 kg: Hámori Luca, 75 kg: Nagy Tímea.

 

Fehér György

Legnépszerűbb cikkeink