Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Pisont helyett Horváth Ferenc a Honvéd kispadján

Létrehozva:

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Régi motoros tér vissza az NB I-be.

Már hétvégén edzőcserére készülődtek az épülő új Bozsik Stadion árnyékában. Ami szombaton még csak szóbeszéd volt, az mostanra valóssággá vált: Pisont Istvánt leváltották a Budapest Honvéd labdarúgó csapatának vezetőedzői posztjáról, helyére Horváth Ferenc került.

Három héttel ezelőtt írásban kértünk engedélyt a Budapest Honvéd sajtóosztályától, hogy Pisont Istvánnal interjút készíthessünk. Választ azóta sem kaptunk, ráadásul közben kiderült, hogy Pisontot leváltották. Újra.

Merthogy a „legnagyobb kispesti királyt” már nyáron is elküldték az első csapattól, pedig akkor Magyar Kupát nyert. Mivel decemberig Bódog Tamás irányításával atomjaira hullott a csapat, jöhetett újra Pisont, aki azt gondolta, most eljött az ő ideje. Nos, ez kilenc fordulón át tartott, igaz, az elért 3 győzelemnek, 3 vereségnek, 3 döntetlennek köszönhetően a csapat jelenleg kieső helyen áll. 

Pisont most újra mehetett, legalábbis az első csapattól, mert mint közölték, marad majd a klubnál. Távozott viszont Urbányi István sportigazgató, igaz, sokan már azt sem értették, miként került oda. Természetesen miként Pisonttól, úgy az új vezetőedzőtől, Horváth Ferenctől is kértünk interjút a klub sajtóosztályán keresztül, reméljük, mostani kérésünk már nyitott fülekre talál Kispesten. Addig is itt van a „kötelező első kör”, azaz a klub által kiadott Horváth-nyilatkozat: „A célok nagyon egyszerűek és szemmel láthatóak, hiszen a Honvéd jelenleg a vonal alatt helyezkedik el a tabellán, minél hamarabb a vonal fölé kell kerülnie a csapatnak, és ott is kell maradnia a bajnokság végéig.”

Pár kilométerrel arrébb szintén edzőcseréhez készülődnek. A Fehérvár ugyanis idén még annyira sem tudta megszorítani a bajnoki címért folyó versenyfutásban a Ferencvárost, mint tavaly, így a magyar futballban nem meglepő módon Márton Gábor biztosan nem kap még egy évnyi esélyt. Legalábbis nem Fehérváron. Felsőbb körökben korábban szerették volna megnyerni Paulo Sousát a kispadra, ám ő időközben a lengyel válogatotthoz szerződött. A cserezónában azonban így sincs hiány várakozókból, több magyar szakember mellett Thomas Doll is ott toporog, hátha az „ő számát mutatják fel a cseretáblán”.

Fehér György

Legnépszerűbb cikkeink