Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Márki-Zay Péternek 19,5 millió forintos adóssága van

Létrehozva:

Képünk illusztráció/Forrás: Márki-Zay Péter/Facebook

Nyilvános a vagyonnyilatkozata.

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesternek 19,5 millió forint banki adóssága van – derült ki a Hódmezővásárhely honlapján közzétett képviselői vagyonnyilatkozatokból.

A politikusnak a vagyonnyilatkozat szerint az OTP Nyugdíjpénztárban 8,349 millió forintos megtakarítása van, a Groupama Nyugdíjszámlán 448 ezer, az Union Nyugdíjbiztosítónál pedig 280 ezer forint.

Márki-Zay fizetése 997 200 forint. Havi 200 ezer forint pénzintézeti számlakövetelés van a banki adósságán.

A politikusok idei vagyonnyilatkozatai néhány napja nyilvánosak. Ezek alapján Orbán Viktor miniszterelnök nevén továbbra is egy budapesti ingatlan fele, valamint egy felcsúti ház van. A 20 milliós jelzáloghiteléből még 882 ezer forintot kell visszafizetnie.

Áder János köztársasági elnöknek egy 41 millió forintos tartozása van a vagyonnyilatkozata alapján.  Áder tulajdonosa két budapesti lakásnak és egy háznak Kisorosziban is. Az államfő megtakarítása 27,42 millió forintra nőtt. Továbbá van egy 17 418 eurós életbiztosítása, és 35 520 euró az euró alapú devizaszámláján.

Rogán Antal,Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője 822 millió forintos vagyonnal rendelkezik idei vagyonnyilatkozata alapján, Szijjártó Péter külügyminiszternek pedig az 1,9 millió forintos miniszteri fizetésén kívül más jövedelme nincs, viszont 30 millió forinttal tartozik a szüleinek.

 

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink