Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Online nem tartana évértékelőt Orbán, de csütörtökön mindenképpen beszélni fog

Létrehozva:

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Évnyitó című rendezvényén.

A szerda reggeli, egész pontosan a Népszavában megjelent információk szerint közel sem volt biztos, hogy megtartja-e szokásos évértékelőjét Orbán Viktor. A miniszterelnök első megválasztása óta minden évben beszédet mond a Fidesz–KDNP vezetése és a kormánypártokhoz tartozó holdudvar előtt, de a lap szerint a kormányfő stábja még mérlegeli, hogy a járványhelyzetben érdemes-e megtartani a beszédet, mert csak online lehetne. 

Ami viszont – fogalmazott a lapnak egy kormányzati forrás – “nem szól akkorát, kevesebb figyelmet kapna, ez pedig leértékelhetné az egész esemény jelentőségét”.

Ráadásul valószínűleg még március 15-én sem lehet majd politikai demonstrációkat tartani. 

Ugyanakkor szerda délelőtt Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke azt közölte az MTI-vel, hogy Orbán Viktor idén is beszédet mond a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Évnyitó című rendezvényén, ami csütörtökön, holnap lesz. A Duna World élőben is adja. A sajtófőnök közölte még, a fórumon előadást tart Varga Mihály pénzügyminiszter és Parragh László, az MKIK elnöke.

Az mindenesetre pénteken dől el, hogy a járványhelyzet ellenére idén is tart-e klasszikus évértékelőt Orbán Viktor kormányfő.

Legnépszerűbb cikkeink