Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Líbiában vízhiány fenyegeti a gyerekeket is

Létrehozva:

Forrás: Shutterstock

Az UNICEF aggodalmát fejezte ki.

A szervezet líbiai képviselője, Abdulkadir Mussze által jegyzett közlemény szerint több mint négymillió ember, köztük 1,5 millió gyerek maradhat víz nélkül, ha nem állítják helyre a pénzhiány miatt aggasztó mértékben leromlott infrastruktúrát – írja az MTI.

Az UNICEF közleménye szerint a vízellátó rendszert nem tudják karbantartani, és a felújításhoz szükséges eszközöket sem tudják beszerezni.

Felszólítják ezért Tripolit és a líbiai válság kezelésében részt vevő nemzetközi szervezeteket, hogy tegyenek meg mindent a megfelelő vízellátás érdekében, megakadályozandó egy esetleges humanitárius katasztrófát.

Líbia Moammer Kadhafi diktátor 2011-es megbuktatását követően káoszba süllyedt, és 2014-től két részre szakadt. Néhány éve kettős hatalom létezik, a Fájez esz-Szarrádzs vezette, Tripoliban székelő, nemzetközileg elismert egységkormány és egy ideiglenes kabinet, amelyet a parlament és a kelet-líbiai területeket ellenőrzése alatt tartó, Halífa Haftar tábornok vezette Líbiai Nemzeti Hadsereg támogat.

Legnépszerűbb cikkeink