Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Bencsik János megpróbálta félig bezárni Andy Vajna egykori kaszinóját

Létrehozva:

A most Garancsi István érdekeltségébe tartozó hely előtt a vendéglátósok érdekében akciózott.

Az SzFE tüntetéseken már nagy karriert befutott piros-fehér csíkos műanyag terelőszalaggal próbálta meg lezárni a budapesti Corvin-sétányon lévő Las Vegas kaszinót Bencsik János. A független országgyűlési képviselő előtte beszédben indokolta akcióját. Ebben elmondta, a kaszinó Garancsi István érdekkörébe tartozik, és amely a szigorú korlátozások közepette is nyitva lehet, míg a vendéglátó helyek dolgozók hónapok óta nem nyithatnak ki helyben fogyasztásra.

Bencsik tiltakozott a kettős mérce ellen, amely csak a NER érdekkörének kedvez, mindenki mást tönkre tesz. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a vendéglátásban dolgozók még azt a minimális segítséget sem kapják meg, amit megítéltek nekik.

A képviselő elmondta azt is, hogy az fokozatos, óvatos nyitásnak van legitimációja, kérte a kormányt, teremtse meg ennek lehetőségét.

Bencsik mögött az akciója alatt egy nagy „zárva” tábla látható, ennek ellenére többen is bemennek a kaszinóba a performansz alatt. 

A képviselő által a kilincsre aggatott, majd onnan a fél bejáratot elkerítő szalagot azonnal leszedte egy bentről kijövő férfi. 

Később kijött a kaszinó egy vezetője, aki megkérte a képviselőt, álljon el az ajtóból, mert így nem tud üzemelni. Ezután kisebb vita alakult ki arról, honnan számít közterületnek, meddig tart a kaszinó területe, illetve demonstráció-e az, ami történik. 

A képviselő végül odébb ment, de ezt már nem közvetítette a Facebookon.

Legnépszerűbb cikkeink