Magyarország

A Fidesz és a KDNP sem vesz részt az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésen

Published

on

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, parlamenti képviselõje azonnali kérdést tesz fel Orbán Viktor miniszterelnöknek az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. szeptember 21-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Politikai blöffnek tartják az ellenzéki pártok kezdeményezését.

A Fidesz-frakció hétfőn MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: a baloldal által kezdeményezett ülés csak egy politikai blöff, egy újabb eszköz arra, hogy a járvány elleni védekezést támadják, ezért nem vesznek részt az ülésen.

A kormánypártok gyurcsányozással teli közleményükben hangsúlyozták: az ellenzéknek inkább azt kellene kivizsgálnia, hogyan fordulhatott elő, hogy a baloldal gyöngyösi polgármestere soron kívül adatta be magának és feleségének a koronavírus elleni védőoltást.

Az Országgyűlés hétfőn a Jobbik, a DK, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd kezdeményezésére tart rendkívüli ülést a koronavírus-járvány kezelését célzó, az ellenzéki pártok szerint elégtelen kormányzati intézkedések megvitatására. Az ellenzéki pártok négy javaslat tárgyalását és ezekben három vizsgálóbizottság felállítását indítványozták.

(MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version