Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A Fidesz és a KDNP sem vesz részt az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésen

Létrehozva:

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, parlamenti képviselõje azonnali kérdést tesz fel Orbán Viktor miniszterelnöknek az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. szeptember 21-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Politikai blöffnek tartják az ellenzéki pártok kezdeményezését.

A Fidesz-frakció hétfőn MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: a baloldal által kezdeményezett ülés csak egy politikai blöff, egy újabb eszköz arra, hogy a járvány elleni védekezést támadják, ezért nem vesznek részt az ülésen.

A kormánypártok gyurcsányozással teli közleményükben hangsúlyozták: az ellenzéknek inkább azt kellene kivizsgálnia, hogyan fordulhatott elő, hogy a baloldal gyöngyösi polgármestere soron kívül adatta be magának és feleségének a koronavírus elleni védőoltást.

Az Országgyűlés hétfőn a Jobbik, a DK, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd kezdeményezésére tart rendkívüli ülést a koronavírus-járvány kezelését célzó, az ellenzéki pártok szerint elégtelen kormányzati intézkedések megvitatására. Az ellenzéki pártok négy javaslat tárgyalását és ezekben három vizsgálóbizottság felállítását indítványozták.

(MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink