Connect with us

Kiemelt hírek

Gyámhatóság elé kerülhet a külügyminisztérium elé jachtparkolót felfestő 17 éves fiú ügye

Létrehozva:

Forrás: Youtube / Benetti Yachts

A fiú augusztusi akciója a külügyminiszter jachtozós nyaralására reagált.

„Már a rendőrségen megfenyegettek bennünket a gyámhatósággal. Megkérdezték, melyik iskolába jár a fiam. Nem értettem, miért fontos ez, mire azt válaszolták, hogy ilyen esetekben gyámhatósági eljárás is indulhat. Úgy tűnik tettek is érte, hogy ez így legyen” – idézi a 444.hu az eljárás alá vont kamaszfiú édesapját.

A 17 éves fiút azért hívták be a kapitányságra, mert 2020 augusztusában néhány aktivista társával jachtparkolót alakítottak ki a Külügyminisztérium előtt. Az akcióban a Momentum TizenX nevű ifjúsági szervezet tagjai vettek részt, A felfestést a Fővárosi Közterület-fenntartó távolította el. A 444.hu azt írja,

a fiú a rendőrségen megtudta, hogy ennek költsége 4500 forint volt.

Emlékezetes, hogy júliusban maga a miniszterelnök kérte, aki teheti, inkább belföldi úti célt válasszon a nyaralásához („Több Balaton, kevesebb Adria”). Augusztusban azonban kiderült, a külügyminiszter mégis pont a horvát tenger mellett döntött, a családi nyaraláshoz pedig az állami megrendeléseiről is jólismert nagyvállalkozó, Szijj László jachtját választotta a miniszter. A jachtos üdülésről az Átlátszó.hu portál közölt képeket.

Legnépszerűbb cikkeink