Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

A korlátozások ellen tüntettek Prágában is 

Létrehozva:

Másfél-kétezer ember demonstrált korlátozó intézkedések ellen.

A Chcípl PES (Megdöglött a Kutya) nevű civil mozgalmat olyan kisvállalkozók hozták létre, akik a koronavírus terjedése elleni intézkedésekben a létüket látják veszélyeztetve. A mozgalom céljai elérése érdekében petíciót is megjelentetett az interneten, amelyet eddig mintegy tízezer ember írt alá.

A Vencel téren csak mintegy másfél-kétezren jelentek meg közülük; a rendőrség többször felszólította a tüntetőket az érvényes intézkedések betartására, de erővel nem avatkozott közbe.  

Számos tüntető cseh zaszlót lengetett, a transzparenseken pedig az állt, hogy a kormány ne nézze a lakosságot gyereknek, követelik a szabad mozgást és a kormányzati korlátozások megszüntetését. Néhány felszólaló erélyesen tiltakozott a koronavírus-oltások ellen is. A résztvevők kormányellenes jelszavakat skandáltak és szabadságot követeltek.

Csehországban február 14-ig szükségállapot van érvényben. Jan Blatny egészségügyi miniszter szerint a korlátozó intézkedéseket csak akkor enyhítik, ha a kórházakban kezeltek száma 3 ezer alá esik.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink