Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

A vendéglátósok felkelésével fenyegette meg a kormányt Tibi atya 

Létrehozva:

Ha március 15-ig nem ér véget a zárlat, elfoglalják a Nagykörutat. A másik lehetőség, hogy pénzt kapnak a zárvatartásért.

A koronavírus padlóra küldte a vendéglátást. Tibi atya – akinek szintén kocsmája van – ezért beleáll a tiltott kocsma-újranyitásba. Ezt az Indexnek adott interjújában mondta el. A népszerű véleményvezér viszont hozzátette, anyagi okokból nem február elején, hanem tavasszal lázadna, de megérti azt is, akinek előbb betelik a pohár.  

Mint mondja, február elsején kinyitni „hatalmas öngól”. 

„Egyrészt úgy kell kiállnunk, hogy ha rajtunk bosszút is tudnak állni, az üzlethelyiségeinken és a vállalkozásainkon jogszerűen ne tudjanak.”

Ennek módja pedig szerinte az, ha olyan dátumot választanak, amikor „az emberek mozgósíthatók.” Szerinte ez március 15-e lehet. 

„Nem elaprózni kell a forradalmi libidót, hanem taktikusan összpontosítani és egy-kétezer ember helyett felépíteni egy nagyobb, országos megmozdulást. (…) Ki kell vonulnunk az utcára, ahol nem tudják vegzálni az üzleteinket, majd kint maradni addig, amíg meg nem hallgatnak.”

Ahol pedig tüntetniük kellene az a Nagykörút. 

„A rendőrség nem fogja engedélyezni, de ha nem tesszük, mindenünket elveszítjük. Nincs vesztenivalónk, nem tudunk hova hátrálni. A magam részéről, ha nem érkezik olyan bejelentés, ami nem tessék-lássék, hanem érdemi, az alkotmányos jogaimat szavatoló támogatás, március 15-én megfogok egy széket és egy kocsmaasztalt, kihúzom a 4-6-os villamos síneire, és onnan – hogy klasszikust idézzek – „a véremen és a taknyomon” tudnak csak elrángatni.” – mondta. 

Arra a kérdésre, hogy a tüntetések békések lesznek-e, nem tudott választ adni. Szerinte az államnak vagy engednie kell, hogy kinyithassanak, vagy

kötelessége fizetni, hogy zárva tartsanak, hiszen alapvető joga mindenkinek, hogy eltarthassa magát. 

Mint ismert a kormány csütörtökön kijelentette, hogy március elsejéig meghosszabbítja a jelenleg fennálló összes szabályt, mert elég eredményesnek ítélték a védekezést. A korábban világszinten is kiemelkedően magas halálozási aránya és a fertőzöttek száma is folyamatosan csökkent az utóbbi hetekben.

Legnépszerűbb cikkeink