Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Tuchel lett Lampard utóda a Chelsea-nél

Létrehozva:

Másfél évre szóló megállapodást írt alá.

A korábbi sajtóhíreknek megfelelően Thomas Tuchelt nevezték ki vezetőedzőnek a Chelsea labdarúgócsapatánál.

A londoni együttesnél hétfőn menesztették a klublegenda Frank Lampardot, kedden pedig bejelentették a német tréner szerződtetését. Az új szakember másfél évre szóló megállapodást írt alá, és már szerdán, a Wolverhampton Wanderers elleni bajnoki meccsen leül a kispadra.

A 47 éves Tuchel korábban hazájában a Mainzot és a Borussia Dortmundot irányította, majd két és fél éven át, tavaly december végéig a Paris Saint-Germain trénere volt, s augusztusban a Bajnokok Ligája döntőjébe vezette a francia csapatot. Párizsban másodedzőként Löw Zsolt segítette a munkáját, és a magyar szakember korábban úgy nyilatkozott, nagy valószínűséggel a folytatásban is marad a német tréner mellett.

A Chelsea-t 2019 nyarától irányító Lampardot azután küldték el, hogy a gárda legutóbbi nyolc bajnoki mérkőzéséből ötöt elveszített, így a kilencedik helyre visszacsúszott a tabellán. A Kékek 19 meccsen 29 pontot szereztek, és 11-gyel maradnak el a listavezető Manchester Unitedtől, szerdán pedig a Wolverhamptont fogadják a hétközi, 20. fordulóban. (MTI)

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink