Kiemelt hírek

200 millió forintból vett több lakást is Budán Varga Judit és férje

Published

on

Minimális részét önerőből, nagy részét banki kölcsönből fedezték és már törlesztettek is belőle.

Kétszáz millió forintból vásárolt több budai ingatlant és egy garázst is férjével Varga Judit  igazságügyi miniszter – értesült a Blikk. Mint a lap írja, először úgy tudták, hogy Vargáék egy nagyobb és több kisebb lakást vásároltak egyszerre, amelyek összterülete megközelítőleg 270 négyzetméter, ám az Igazságügyi Minisztérium tisztázta a kérdést: a Blikkek azt közölték, hogy  „öt, különböző helyrajzi számon feltüntetett, a valóságban egy társasházban lévő két lakást” vettek meg, azzal a szándékkal, hogy később egybe nyissák.

A vételárból 8 millió forint foglalót önerőből fizetett ki a család, 192 millió forintot pedig bankhitelből fedezték. Az üzlet 2019 decemberében köttetett, de mindez Vargának a 2020 január végén leadott vagyonnyilatkozatában még nem szerepelt, amit a tárca azzal indokolt, hogy „a bank a szükséges hitelbírálatot és a hitelszerződések megkötését követően 2020. február 19-én utalta át az eladónak a fennmaradó vételárrészletet és ezután az addig ügyvédi letétben lévő tulajdonjog bejegyzési nyilatkozat beadásra került az illetékes Földhivatalhoz”, majd a jogszabályoknak megfelelően, utólag az adásvétel napjára visszamenően jegyezték be a tulajdonjogot. Azóta Varga férje eladta V. kerületi ingatlanát, ebből és megtakarításaikból már jelentős összeget törlesztettek is a kölcsönből, tudatták.

Varga tavaly januári vagyonnyilatkozata szerint bő ötmillió forintnyi és 12 ezer eurónyi (4,3 millió forint) megtakarítása van. A miniszter a havi közel kétmillió forintos fizetése mellett oktatóként 300 ezret kap a miskolci egyetemtől. Férje, Magyar Péter az állami tulajdonú Diákhitel Központ vezérigazgatójaként havonta 3,5 milliót kap, a cég honlapján található információk szerint pedig további 400 ezer forint a tiszteletdíja igazgatósági tagként.

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version