Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Mundruczó Kornél: „Majdnemhogy kommentálhatatlan” az SzFE új tanári kara

Létrehozva:

Wéber Kata producer és Mundruczó Kornél rendező Fotó: SZFE Facebook

Pieces of a Woman rendezője 168 Órának adott interjújában az SzFE-ügy jelenlegi állásáról és a legújabb filmjében szereplő Shia LaBeauf zaklatási botrányáról is beszélt.

„Egészen elképesztő, amit letettek az asztalra a diákok, a volt tanárok, és azok, akik még még állományban vannak a régi rendszerből” – mondta a hetilapnak Mundruczó Kornél. „Aggasztó látni, hogy ezt a tradíciót így darálják be, ilyen agresszív módszerekkel szüntetik meg. Ez a vulgaritás határán van”- tette hozzá.

A január 7-én, Netflixen bemutatott Pieces of a Woman rendezője szerint „a Vas utca megszűnése, az, hogy nem felmért, és nem átgondolt módon költöznek át új épületekbe, valamint az új tanári kar névsora még inkább aggodalomra ad okot. A most érkezők szakmai múltja összehasonlíthatatlan a régi csapatéval. A tanárok listája majdnemhogy kommentálhatatlan. De kétharmadukat én nem is ismerem sehonnan, szóval maradjunk annyiban, hogy ismeretlenekről vagy jót, vagy semmit.”

Mundruczó emellett arról is beszélt a 168 Órának, hogy mennyire elszomorította az, amikor új filmje sztárját, Shia LaBeouf-t szexuális és érzelmi zaklatással vádolta meg volt barátnője a premier előtti hetekben.

„Igazán együtt érzek azokkal az emberekkel, akik őt megvádolták. Hinnem kell abban, hogy mindenkinek jogában áll elmondani azokat a történeteket, amikkel együtt él” – mondta.

Legnépszerűbb cikkeink