Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Balog Zoltánt beiktatták református püspöknek

Létrehozva:

Húsvéthétfőn szentelik fel az Orbán-kormány korábbi miniszterét.

Dunamelléki Református Egyházkerület novemberben választotta meg új püspökét. Az új püspök Szabó Istvánt váltja, aki három cikluson, 18 éven keresztül vezette az egyházkerületet.

A koronavírus-járvány miatt zárt körben megtartott beiktatás után Balog Zoltán a református egyház jelenlegi legsürgetőbb feladatának nevezte a közösségek megerősítését. Fontosnak tartja a találkozást a fiatalokkal, hiszen ők a jövő egyháza és a jövő Magyarországa.

Nagy lehetőség a hit- és erkölcstan oktatás,

amellyel több mint százezer fiatalt érnek el, ugyanakkor szükség lenne az oktatás reformjára és a hitoktatók státuszának megerősítésére, lelki és szellemi képzésükre.

“Ugyancsak fontos az egyháznak a református egyetemen tanuló nyolcezer diák. „Szeretném, ha ők nem egyszerűen egy egyetemen tanulnának a sok közül”, hanem megkapnák azt a pluszt, amit a református, keresztyén hitvallás adni tud”.

Korábbi miniszteri szolgálata és püspöki szolgálata közti különbségről szólva azt mondta: „az egyházban nem szeretjük valamifajta politikai korrektség jegyében elhallgatni vagy átcsomagolni azt, amit igazságnak ismertünk fel. A reformátori és bibliai örökséghez híven a lehető legnagyobb őszinteségre van szükség” – mondta Balog Zoltán. 

 Húsvét hétfőn tartják majd meg a püspökszentelést, mert szeretnék, ha azon minél nagyobb számban részt vehetne a gyülekezet. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink