Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Meglökte, majd leköpte a kalauzt egy férfi Alsógalla vasútállomásnál 

Létrehozva:

A fedélzeti kamera rögzítette az esetet, amit az ügyészség közzé is tett. 

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki a jegyvizsgálót azért bántalmazta, mert rászólt, hogy a vonatról szálljon le – írja az ügyészség oldala

A vádirat szerint az elkövető 2019. december 5-én a Budapest, Déli pályaudvar és Oroszlány között közlekedő személyvonaton utazott, menetjegyét a szerelvényen Alsógalla vasútállomásig váltotta meg a kalauztól. 

A szerelvény 20 óra 40 perc körüli időben érkezett meg Alsógalla vasútállomásra, ahol a jegyvizsgáló felszólította a férfit, hogy szálljon le a vonatról 

Ekkor a férfi a sértettet szidalmazta, majd egy alkalommal nagy erővel mellkasánál fogva meglökte, ezért a jegyvizsgáló egy utas ölébe esett. Az elkövető ezt követően a szerelvény ajtaja felé indult, őt követte a sértett, akit egy alkalommal leköpött, ezután szállt le a vonatról.

A férfi büntetett előéletű, őt 2018-ban a bíróság kábítószer birtoklásának bűntette miatt 10 hó, végrehajtásában 1 év 6 hó próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, a próbaidő a jegyvizsgáló bántalmazásáig lejárt.

Az ügyészség a benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a vádlottat szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

 

 

 

 

Legnépszerűbb cikkeink