Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Biden szerint Trump egy igen szívélyes búcsúlevelet hagyott neki

Létrehozva:

Fotó: Gage Skidmore

Eddig nem sokat lehetett tudni a hagyományos elnöki búcsúlevélről.

Donald Trump a hagyományoknak megfelelően levelet hagyott utódjának, mielőtt távozott a Fehér Házból. Eddig azonban semmit nem lehetett tudni a levél tartalmáról, illetve hangneméről. A frissen beiktatott Joe Biden, miután aláírta első elnöki utasításait, elárulta, ugyan a levél tartalmáról nem fog beszélni, de annak hangvétele igen szívélyes volt – számol be a CNN.

Trump egyik közeli munkatársa a CNN-nek azt mondta, a levél egy igen személyes üzenet, ami az ország új adminisztrációjának sikeréért imádkozik. A levél megírása Trump egyik utolsó cselekedete volt, de egyébként nem mutatta azt meg munkatársainak sem.

Trump felesége, Melania szintén rövid üdvözlőlapot írt Jill Biden leendő first ladynek. Donald Trump egyébként, aki szerint csalás történt a novemberi elnökválasztásnál, nem gratulált Bidennek győzelméhez, és búcsúbeszédeiben név szerint nem említette demokrata ellenfelét. Ő maga elődjétől, Barack Obamától – mint Trump jellemezte – egy „hosszú, összetett, gondolatokkal teli” búcsúüzenetet kapott.

 

 

 

Legnépszerűbb cikkeink