Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

A Fidesz is szabályozni akarja, mit lehessen törölni a közösségi oldalakról

Létrehozva:

Kubatov szerint arra készülnek, hogy aközösségi oldalak mindent bevetnek majd ellenük. De már kész a mesterterv.

Kubatov Gábor, a nagyobbik kormánypárt alelnöke a Kontrának adott interjújában a közösségi média térnyeréséről és Trump letiltásáról is levonta a következtetéseket. Arról beszélt, kitalálják, mit lépnek majd ellenük a közösségi oldalak és arra ők mit válaszolnak.

Mint mondta, a legrosszabbra készülnek, arra, hogy mindent bevetnek a Fidesz ellen. 

Ha pedig néhány jobbos véleményvezért törölnek a jövőben, az lesz a megfelelő válasz, ha a Fidesz hívei összeszerveződnek a közösségi médiában is.

„A pálya ugyan feléjük lejt, de mi vagyunk többen. A közösségi médiában is a jobboldali, konzervatív emberek vannak többségben, csak ezt még nem ismerték fel.

Kubatov azt mondta, figyelik a lengyelek Facebook-törvényét, ha az a gyakorlatban működni fog, akkor 

Magyarországon és a világ számos országában követni fogják.

foto:pixabay

A lengyel kormány benyújtott egy új törvénytervezetet, amelynek célja, hogy megakadályozza a közösségi oldalakat a kifogásolható tartalmak törlésében – amennyiben az adott közlés nem szegi meg az ország törvényeit. 

A Zbigniew Ziobro igazságügyi miniszter által pénteken kihirdetett tervezet szerint a közösségi hálózatokat működtető cégek 50 millió zlotyiig (azaz 13,4 millió dollárig) terjedő bírsággal sújthatók, ha olyan tartalmat törölnek és olyan felhasználókat tiltanak le, amelyek, illetve akik nem mentek szembe a lengyel törvényekkel, és utána nem állítják vissza az eredeti állapotot. Amennyiben a törvényt megszavazzák, jövő januárban életbe is léphet. 

A „szólásszabadság védelméről” elnevezett törvény értelmében a lengyel kormány alapít egy úgynevezett szólászabadság-tanácsot is, amely

elrendelheti, hogy a Twitterhez és a Facebookhoz hasonló oldalak állítsák vissza a letiltott tartalmakat és profilokat. 

Így Lengyelországban nem fordulhatna elő például, amit a Twitter és a Facebook is meglépett Trumppal a Capitolium ostroma után. 

A „Facebook-cenzúrát” mind gyakrabban emlegetik magyar kormányzati politikusok, most pedig úgy tűnik teljes mértékben támogatnák is a lengyel ötlet meghonosítását. 

Legnépszerűbb cikkeink