Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Keljfeljancsi: az egyik budapesti kerületben majdnem beérte a Momentum a Fideszt

Létrehozva:

Senki sem tudott kibújni a bőréből járvány idején, mindenki a saját játszmáját játssza – mondta a Republikon elnöke Fiala János műsorában.

Horn Gábor szerint a kormány iszonyatosan nehéz helyzetben van, amit átélnek naponta, lassan egy éve, az egy borzasztó dolog, ez ugyanakkor nem ment senkit és semmit, de megfontolásra, megértésre kell sarkalljon.

Jó lett volna, ha ez a helyzet hoz néhány valódi hőst, vagy néhány nemzetmentő politikust, de nem hozott egyik oldalon se – fogalmazott a Rebuplikon elnöke. Mint mondta, a kormányzati oldalon nem tudott senki sem felemelkedni arra a szintre, ami túllép önmagán, és nem azon gondolkodik, hogy

„hogyan lehet és mennyi pénzt ellopni”,

hanem azon, hogy hogyan lehet megmenteni emberek életét. Úgy vélte, valószínűleg az egészségügyben vannak ilyen hősök, de ezeket sem mutatták meg, látni fantasztikus szakértőket, akik egyik héten ezt mondják a másikon meg az ellenkezőjét.

Szerinte az ellenzéki oldalon se volt látható felemelkedés, egy olyan helyzetben, amikor kicsit fölé növünk, és nem azt nézzük, hogy tudunk-e napi politikai előnyt kovácsolni. Mindenki tette a dolgát és senki sem tudott fölé nőni, „a magyar politikai élet egy középszerű társaság játszmája, pont olyanok, mint mi vagyunk” – mondta Horn Gábor.

A volt SZDSZ-es politikus szerint Orbán Viktor nem képes elfelejteni Budapest és a nagyvárosok bűnét, hogy nem őt választották. Hárommillió ember, az ország egyharmada él ellenzéki vezetésű településen – emlékeztetett.

Horn Gábor nemrég látott egy felmérést egy budapesti kerületből, hogy melyikből, azt nem árulhatta el, de abban

a Fidesz 17 a momentum 15 százalékon állt.

Ebből is az következik szerinte, hogy ezt a fajta kormányzati politikát látják az emberek és nem díjazzák.

A 2002-es bukásuk egyik oka szintén a négyéves Budapest-ellenes politika volt, amit Demszkyvel szemben műveltek – mondta Horn Gábor. Szerinte a Fidesz azt mérhette fel, hogy Budapest és a nagyvárosok már reménytelen, ezért fordulnak a vidék felé, de úgy véli, ez hibás gondolkodás, mert egy ilyen járványhelyzetben akkor is együtt kell működni egy kétmilliós város polgármesterével, ha ő maga az ördög – fogalmazott.

A Keljfeljancsi adását itt lehet megnézni.

Keljfeljancsi Fiala Jánossal 2021.01.20.

Fiala Jánossal 20 éves műsora új helyen.A mai adásban négy vendéget vár Fiala János: 7.14 – Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere beszél a Republicon I…

 

Legnépszerűbb cikkeink