Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Ellopta a showt-t Lady Gaga Biden beiktatásán

Létrehozva:

Ő énekelte az amerikai himnuszt. De amiben énekelte!

Legalább húsz centis, galambot ábrázoló arany kitűzőben, fekete dresszben és vörös felhőt idéző szoknyában lépett színpadra Lady Gaga, hogy elénekelje az amerikai himnuszt Joe Biden elnök beiktatási ceremóniáján. Holott Gaga (polgári nevén Stefani Germanotta) öltözete távol maradt a védjegyévé vált, meghökkentő stílusú összeállítások vadságától, az énekesnő így is nagy hatást ért el hangjával és kinézetével.

Hallottuk már ennél – jobb szó híján – “kreatívabb” feldolgozásait A csillagos-sávos lobogónak sporteseményeken, vagy politikai gyűléseken: a közelmúltan Fergie 2018-as verziója váltotta ki a legnagyobb felhördülést, akit azzal is megvádoltak, hogy amikor az NBA All-Star eseményén senki számára nem élvezhetően adta elő a dalt, azzal valójában szándékosan tiltakozott az ország vezetése ellen.

Gaga azonban maradt az alapoknál. A jóízlés határain belüli gesztikulálással és hajlítgatással, közepes érzelmi töltettel, de hatásosan adta elő az ország himnuszát, amivel egy pillanat alatt ellopta a show-t az eseményen, ahol az amerikai politika jelenleg legfontosabb arcai – egy bizonyos tévésztár és üzletember kivételével – is tiszteletüket tették. Nem is volt könnyű dolga az utána fellépő Jennifer Lopeznek. 

A performansz a közösségi médiában is nagyot durrant – még Morgan Freeman is elismerően tweetelt róla:

Lady Gaga nem sokkal az előadása után maga is arról írt, hogy milyen óriási megtiszteltetésben lehetett része. Hangsúlyozta azt, amit már a tányér méretű kitűzőjével is sugallni akart: azt szeretné, hogy a holnapi “a béke napja lenne Amerika számára.”

Több felhasználónak az is eszébe jutott, mennyire hasonlít a galamb arra a  fecsegő poszátás kitűzőre, amit a Jennifer Lawrence által játszott Katniss Everdeen is viselt Az éhezők viadala-filmekben:

 


De nem csak a közösségi médiában beszéltek elismerően az előadásról. Az eseményről a CNN-en élőben tudósító veterán tévés, Wolf Blitzer például konkrétan félbeszakította kollégáját, az éppen a politikai változásokat elemző John Kinget, hogy hosszasan ecsetlehesse a nézőknek: óriási Lady Gaga-rajongónak tartja magát.

Gaga teljes előadását alább lehet megnézni:

Legnépszerűbb cikkeink