Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

A Netflix felhasználóinak száma már meghaladja a 200 milliót

Létrehozva:

2020 negyedik negyedévében történelmi pillanatot élhetett át a Netflix, ugyanis a streaming-szolgáltatók közül elsőként érte el a világszerte 200 millió felhasználót, amihez olyan sikerek járultak hozzá, mint A vezércsel, A korona vagy épp A Bridgerton család története. 

Mintegy 6,8 millióval növekedve 2020 utolsó negyedévében, a Netflix elérte azt, amire korábban még egyetlen szolgáltató sem volt képes a streamingek közül, 200 millió fölé növelte az előfizetői számát. A vállalat keddi jelentése szerint ezzel felülmúlták az utolsó negyedévre tervezett, új 6 millió felhasználós célt, bevételeik pedig a 6,64 milliárd dollárt is elérték, amivel a korábbi becsléseket szárnyalták túl.

A jelentésből az is kiderül, hogy az új felhasználók mintegy 83%-a nem az Egyesült Államokból származik, ezzel jelentős nőtt a szolgáltató USÁ-n kívüli piaca is. Kiemelték továbbá, hogy egyes külföldi (a német Barbárok, a koreai Sweet Home, vagy épp a japán Alice Határországban) sorozataik is jelentősen hozzájárultak a sikerhez. A Variety szerint 2020-ban mintegy 36,6 millió felhasználó csatlakozott a szolgáltató előfizetőihez az egész 2020-as év során, amivel egyértelműen a tavalyi év vált a szolgáltató legsikeresebb évévé. 

A jelentésben a Netflix hangsúlyozta: ezután sem terveznek visszavenni a tempóból, és jelenleg is mintegy 500 film és sorozat várja közel kész állapotban a megjelenést.

(IndieWire)

Legnépszerűbb cikkeink