Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Portugáliában rekordot döntött a halottak napi száma

Létrehozva:

Az országban csütörtökön 167 halálesetet jelentettek a koronavírus-fertőzéssel összefüggésben, miközben jelentősen nőtt a fertőzéssel kórházban kezeltek száma is.

A portugál Egészségügyi Főigazgatóság (DGS) legutóbbi jelentése szerint ez már a 11. egymást követő nap, amikor a halálos áldozatok napi száma meghaladja a 100-at – amelyet soha nem ért el az első két hullám során -, s nagyobb az előző, szombati rekordnál, amikor is 166 halálesetet jelentettek be.

Portugáliában 6702 újabb, igazolt koronavírus-fertőzöttet jegyeztek fel. Az EFE spanyol hírügynökség ezzel kapcsolatban azonban megjegyzi, hogy az országban hétvégenként kevesebb tesztet végeznek, így hétfőnként általában kevesebb számot közölnek. Az előző hétfőn 5604 újabb koronavírus-fertőzöttről számoltak be.

A mintegy 10 millió lakosú Portugáliában március óta 556 503 koronavírus-fertőzöttet és a fertőzésből eredő 9028 halálesetet regisztráltak, az úgynevezett aktív fertőzöttek száma több mint 135 ezer.

A teljesítőképességük határához közelítő kórházakban szintén romlott a helyzet: 5165 embert ápolnak koronavírus-fertőzés miatt, 664-et intenzív osztályokon. A kórházban kezeltek száma az év eleje óta nem csökkent, az elmúlt csaknem 18 napban több mint 80 százalékkal nőtt a kórházban kezeltek száma.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink