Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Felmentette a bíróság a győri alpolgármesterrel csúnyán beszélő férfit

Létrehozva:

A másodfokon eljáró bíróság felmentette a férfit, aki Facebook-kommentben írta azt Radnóti Ákos fideszes győri alpolgármesterről, hogy: „Hagyjad, ez egy fasz.” – írja az ugytudjuk.hu.

A Szombathelyi Törvényszék még decemberben tartotta a másodfokú eljárást, ahol azt tárgyalták, hogy követett.e el egyáltalán bűncselekményt a Facebook felhasználó. A bíróság elsőfokú ítéletében 3 év próbára bocsájtotta a férfit. A másodfokú bíróság aztán bűncselekmény hiányában felmentette a vádlottat.

Radnóti a tárgyalás alatt azt mondta, hogy már korábban is írt róla kritizáló kommenteket a férfi. Korábban „szarházinak” nevezte, már akkor gondolkodott, hogy perre viszi a dolgot, de az utolsó csepp végül az újabb trágár kifejezés volt. 

A bíróság szerint Radnótit, mint politikust érte a kritika, ez pedig belefér abba, hogy valaki véleményt nyilvánítson egy közügyekben eljáró közéleti szereplőről.

A bírósági ítélet kihirdetése után a vádlott tudomásul vette azt, míg Randóti 3 nap gondolkodási időt kért. A portál a bíróságtól megtudta, hogy a határidő lejártáig Radnóti nem jelezte, hogy fellebbezne, így az ítélet jogerőssé vált.

Legnépszerűbb cikkeink