Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Kiemelt hírek

Nincs, aki védené Trumpot a második impeachment alatt

Létrehozva:

Korábbi ügyvédei mind nemet mondtak a felkérésre.

Nem tudja felállítani jogászcsapatát Donald Trump az ellene indított alkotmányos vádeljáráshoz, az úgynevezett impeachmenthez, mert korábbi ügyvédjei nem vállalták a védelmét – írja a 444 a Bloomberg-re  hivatkozva.

Trump az amerikai történelem első elnöke, aki ellen két impeachment is indult. A második vádeljárás indítását elnökségének utolsó hetében szavazta meg az  Egyesült Államok Kongresszusának alsóháza. Az eljárást hétfőn kezdeményezték a képviselőházban többségben lévő demokrata képviselők, mert úgy látják, hogy múlt hét szerdán Trump felkelésre buzdította a követőit, akik aztán megostromolták a Capitolium épületét.

Azok az ügyvédek, akik az első impeachment során védték Trumpot, most nemet mondtak a felkérésre, ugyanúgy, ahogy más korábbi ügyvédjei is. Egyikük privátban azt mondta, hogy védhetetlennek tartja, amit Trump tett.

„Nem lep meg különösebben, hogy azok a népszerű konzervatív ügyvédek, akikhez egy republikánus elnök normális esetben fordulhatna, most nem érdekeltek abban, hogy beszálljanak”

– mondta a Bloombergnek Keith Whittington, a Princeton Egyetem politika professzora. „Azok, akik korábban szívesen védték volna az elnököt más ügyekben, például az első impeachment során, nem feltétlen akarják védeni azt, amit most csinált – egyrészt mert nehezen védhető, másrészt pedig azért, mert árthat a szakmai hírnevüknek.”

(444)

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink