Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Megénekelte és túlélte a 20. századot: 75 éves a „nemzet csótánya”

Létrehozva:

Megénekelte, aztán jócskán túl is élte az utált huszadik századot. Tavaly ősszel a koronavírus-fertőzésen is átesett, de köszöni, továbbra is jól van. Nagy Feró ma lett 75 éves.

Erdélyi menekültek gyermekeként jött napvilágra 1946-ban. Mint ismert, szülei a második világháború idején jöttek Magyarországra, mert az apja nem akart a magyarok ellen harcolni a román hadseregben. Az áttelepülés után az apa rövid ideig a magyar csendőrségnél szolgált, majd a család már Nagy Feró születése után a fővárosba költözött. Itt eleinte egy kocsiszínben laktak, később egy óbudai pincelakásban találtak otthonra.

Feró egészen korán kezdett zenével foglalkozni, a fordulat azonban 1971-ben jött, amikor csatlakozott a Csuka Mónika vezetésével működő egyetlen magyar női beatzenekarhoz. A Beatrice lényegében ezután lett sikeres. A Gyere, kislány, gyere című dalukból diszkósláger lett, Nagy Feró pedig feleségül vette Csuka Mónikát, akivel egy lányuk is született.

„Az egészségem hálistennek megvan, túl vagyok a víruson is, ráadásul jóval fiatalabbnak látszom, mint azt a személyi igazolványom mutatja. Van munkám is, úgyhogy csak pozitívan tudok hozzáállni az életemhez” – mondta a zenész a Pesti Hírlap érdeklődésére.

Nagy Feró még szeptember végén esett át a koronavírus-fertőzésen. Mint elárulta, az egész négy-öt napig tartott, és nem maradt érzékelhető következménye. Azoknak a zenésztársaknak, akik a koronavírus-járvány miatt most nehéz helyzetbe kerültek, azt tanácsolja, próbáljanak nem éhen halni, és összpontosítsanak a jövőre.

„Itt már nem lehet tüzet oltani. Aki nem készült arra, hogy az életében jöhetnek meglepetések, és nem állt több lábon, az nagyon nagy bajban van, és sürgősen változtatnia kell az életén” – mondta.

75 évesen is töretlenül dolgozik, készti elő új albuma anyagát, és forgat is. A január elején bemutatott új, Keresztanyu című televíziós vígjátéksorozatban vállalt szerepet, és rádióműsort is vezet.

 

Legnépszerűbb cikkeink