Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Maszk-balhéba keveredett sztárok: Bruce Willis inkább kisétált a boltból, Elton Johnt feljelentették

Létrehozva:

„Lakáskulcs, slusszkulcs, maszk?” Ma már ezeket az önellenőrző kérdéseket tesszük fel magunknak indulás előtt, de úgy tűnik, Bruce Willis és néhány világsztár ezt a lépést kihagyták. Balhé is lett belőle!

 Legyen az emberfia átlagember vagy világsztár, az orrot és szájat eltakaró maszk viselése mostanában szinte mindenhol, mindenkinek kötelező. A napokban Bruce Willis húzta ki a gyufát, amikor egy Los Angeles-i boltban próbált úgy vásárolni, hogy nem volt rajta maszk. A Page Six információi szerint a biztonságiak megkérték ugyan, hogy takarja el a nyakában lógó sállal az orrát és a száját, de Willis ehelyett inkább sértődötten kivonult a közértből. Tekintve, hogy Los Angeles Kalifornia állam legfertőzöttebb gócpontjának számít, a lapok nem hagyták szó nélkül, óriási balhé lett az ügyből. A színész pedig úgy döntött, nem csatlakozik a maszktagadók táborához, ezért eljuttatott egy nyilatkozatot a People magazinnak. 

„Ez egy helytelen döntés volt tőlem. Továbbra is legyen mindenki biztonságban, és viseljen maszkot!” – állt levelében.

De nem csak a Die Hard filmek sztárja járta már meg, hogy nem tartotta be az óvintézkedéseket. Elton Johnt tavaly nyáron fel is jelentették, amiért nem viselt maszkot és nem tartotta be a másfél méteres távolságot Capri szigetén. Olaszországban ugyanis mindvégig kötelező volt a másfél méteres távolságtartás és nyáron is maszkot kellett hordani a bárokban, éttermekben és az utcán is. Elton viszonyt úgy gondolhatta „egy ölelkező fotó belefér és a hotel bárjában sem kell (maszk – a szerk.)”, a helyi fogyasztóvédelmi hatóság azonban másképp vélekedett: megbírságolták. A fotó és a villásreggeli így körülbelül 150 és 350 ezer forint közötti összegbe kerülhetett. Az énekes később azt mondta, nem érti a szigort, hisz a fotón kívül mindvégig betartották a szabályokat, a bárban pedig senki nem volt rajtuk kívül, de ez sem hatotta meg a helyi erőket, fizetnie kellett. 

A Stranger Things című sorozat Willjét, azaz Noah Schnappot pedig egyenesen szarházinak nevezte egy szomszédja, mert nem viselt maszkot nyár derekán, amikor egy házibuliból tartott haza húgával. A szomszéd az utcán üvöltözött a 15 éves színésszel, aki az egész beszélgetést feltette közösségi oldalára. Az őt ért kritikák után azonban – bár bocsánatot nem kért – eltávolította a videót. 

A maszkelleneseknek pedig nemrég Sophie Turner, a Trónok harca Sansája üzent: „Ha én szülés közben tudtam maszkot viselni, akkor te is hordhatod!”

Legnépszerűbb cikkeink