Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Közel 2,8 millió forintot fizetett be tavaly egy bliccelő a BKK-nak

Létrehozva:

Noha évről-évre kevesebbet kell pótdíjazniuk az ellenőröknek, egy bliccelő igen komoly, közel 2,8 millió forintos pótdíjat hagyott a BKK-nál. 

Tavaly ismét nőtt a legnagyobb, teljesített pótdíjbefizetések összege – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Közleményükben azt írták, hogy a rekord büntetés 14 végrehajtási eljárásból, 65 pótdíjazási eset alapján érkezett be a társasághoz. Dobogósnak minősül még egy hat végrehajtási eljárás és 45 pótdíjazási eset alapján befolyt 1 865 135 forintos, valamint egy hét végrehajtási eljárás és 93 pótdíjazási eset alapján befolyt 1 541 317 forintos befizetés.

Mint írták immár 5 éve, 2015 óta csökken azoknak az utasoknak a száma, akiket a BKK ellenőreinek pótdíjazniuk kell, mert érvényes jegy, bérlet nélkül veszik igénybe a közlekedési szolgáltatást. Ennek egyik oka a tavalyi év járványhelyzete, hiszen kevesebben használták a járműveket, a másik pedig, úgy gondolják, hogy a szigorúbb fellépésnek köszönhető. Közleményükben kiemelték, hogy a BKK néhány éve hatékonyabbá tette a jegyellenőrzést és a pótdíjazási eljárásokat is, 2019-ben több száz új munkavállaló felvételével „kultúraváltást” hajtottak végre az ellenőrzési folyamatokban, ezek a változások pedig visszaköszönnek az utasok hozzáállásában is. 

A közlemény szerint 2020-ban 133 ezer utast pótdíjaztak a BKK ellenőrei, ami az öt évvel ezelőtti adat mintegy egyharmada: 2015-ben a jegyvizsgálóknak még 364 ezer közlekedő adatait kellett felvenniük. Megjegyezték azt is, hogy a pótdíjak helyszíni rendezését választók száma 2015 óta közel a duplájára, 49 ezerről 88 ezerre emelkedett, a növekedő tendenciát csak 2020-ban állította meg az utasok számának visszaesése.

(Forrás: MTI)

Legnépszerűbb cikkeink