Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Keljfeljancsi: a kukák leszerelése méltóságtalan 

Létrehozva:

Fiala János Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselőjével beszélgetett a Keljfeljancsi című műsorban arról, hogy hogyan alakul az önkormányzatok anyagi helyzete 2021-ben.

Fiala azzal kezdte, hogy jövő héten lesz a Republicon Intézetnek az Önkormányzatok a NER szorításában című konferenciája. Tóth elmondta, a szorítás nem csökkent, sőt napról napra újabb terhek kerülnek a zuglói önkormányzatra.

– Még nem látjuk, hogy ebben az évben mi lesz velünk, a költségvetés tervezése még most van folyamatban. Nem lehet tisztán látni, hogy miből lehet gazdálkodni, milyen bevételek maradtak, ahogy azt sem, hogy miből tudjuk az intézményeket és a közterületeket fenntartani, óriási pénzek este már eddig is ki. Még mindig megjósolhatatlan, hogy az iparűzési adó kapcsán pontosan mekkora az a kieső összeg, ami elveszik a bevételi oldalról. Nem tudjuk, idén mire lesz lehetőség, meddig fog érni a takaró – magyarázta a országgyűlési képviselő. Szerinte a pénzkiesés miatt nagyon nehéz elvégezni azokat a feladatokat, amit évről-évre rutinból elvégeznek, mint például a közterületek rendben tartása, vagy felújítási munkálatok. 

– Az hogy leszerelik emiatt az utcai szemetesek egy részét, azon már nagyon kiakadtam. Azt, hogy ezt joggal, vagy jogtalanul tették nem tudom megítélni, de Budapest olyan mértékben szemetes, hogy elképesztő. Azt is értem, hogy ez egy figyelemfelhívás, de ebben van valami méltóságtalan – mondta Fiala. Tóth ebben egyetértett, majd hozzátette, hogy végső soron az emberek fogják megérezni természetesen, ha a kormány az önkormányzatokat nehéz helyzetbe hozza. A képviselő szerint egyetlen önkormányzat sem bírja ki, ha a költségvetése 15-20 százaléka eltűnik.

Legnépszerűbb cikkeink